Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Prosa / Du må våge å være fri
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Prosa

Du må våge å være fri

«Du må våge å slippe taket»

Ordene rullet mot henne som ringer på vannet. Brøt den mørke tausheten som omringet henne slik et teppe gjør. 
Hun var ikke så glad for at han sa det. Det vekket henne fra det behagelige mørket hun kunne omgi seg med av selvbedrag. At hun ikke var låst mens hun klamret seg fast. At hun var fri og kunne gjøre slik hun lystet, når hun ville. Hun visste jo at han hadde rett. Så lenge hun klamret seg fast kunne hun ikke svømme fritt gjennom verden, slik en fisk flyr fort gjennom vannet. Det var slik man burde leve. Hun visste det. 

Hun lukket øynene, sjelemessig knuget hun taket. Slippe taket? Hva trodde han? At hun frivillig skulle falle ned og slå seg? Hvorfor skulle man gjøre det når man kunne vente på en trapp? Eller en stige? Det måtte jo komme, ikke sant?

En liten evighet forsvant. Det var bare hun og han. Og evigheten. Nattsvart, enorm, skremmende evighet som spiste henne med hud og hår. Hvorfor tok den aldri slutt? 

Hun kunne ikke se han. Han var bare en stemme i mørket. «Du må våge å slippe taket». Ekkoet av ordene hans rullet rundt og rundt, større enn ringene, større enn henne. Større enn han selv. Hun hørte ingenting annet enn disse ordene. Og så, brått, gjennom dem, som et vindpust, kom stemmen hans frem til henne igjen. Nye ord, ny stemme. Myk, forførende, full av løfter. «Jeg lar deg ikke falle»

De store ordene rullet over de små. Men hun spisset ørene og lyttet. Forsøkte høre om han sa noe mer. Men hun kunne ikke kjenne han i mørket lenger. Panisk strakte hun sjelen ut, famlet gjennom evigheten og håpet den tok slutt. Men hun kunne ikke nå han. En skrekk for å bli igjen alene her, så stor, så rundt, som en ball. Og like ukontrollerbar dessuten slik den spratt og hoppet rundt som en forstyrret frosk. 

«Jeg lar deg ikke falle» 

Det vage hvisket nådde sansene hennes igjen. Hun innså hva han mente. Hun skjønte hva han ønsket. Hun ville det også. Nå. 

Forsiktig, stivbent av skrekk, og så svevet sjelen hennes fri mot hans. Og mørket var ikke mer, evigheten tok slutt, og han var der. 

Og hun falt ikke. 

2 Comments

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.