Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Småprat / Når fortvilelsen gnager
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Småprat

Når fortvilelsen gnager

Av og til får jeg alderspanikk. Ikke fordi jeg frykter å bli eldre, det er en naturlig konsekvens av å leve tross alt og man slipper ikke unna. Nei, alderspanikken min er mer i retning «jeg har ikke gjort noe med livet mitt enda». 

Og da mener jeg ikke at jeg ikke har oppnådd noe. Jeg har en ektemann, et hus, dyr, hesten jeg drømte om som barn, jeg har også en jobb så jeg kan kjøpe mat. Og litt for mye hestesaker av og til. Jeg har noen venner. Og jeg liker å tro jeg er en all-arround-good-girl. Jeg liker å tro jeg kan bli likt av folk. 

Så du kanskje undrer på hva jeg har alderspanikk for da? Jo, jeg ble mobbet i skoletiden. Svært mye i perioder, nok til å ta livsmotet fra meg fullstendig. Og jeg har ingen bra forklaring på hvorfor heller. Men det går jeg ikke inn i detaljer på. En av de tingene som fikk meg gjennom det var «En dag skal jeg vise dem! Jeg skal lykkes med noe stort, jeg skal bli berømt». 

Men det har jeg enda ikke lykkes med. Jeg er ikke noen hakeslipper på sang. Jeg synger bra og pent men kan ikke regne med å bli noen Whitney Houston selv med trening. Jeg er ingen supermodell, og jeg er ikke fantastisk på å spille musikk eller danse. I det store og det hele har jeg gått gjennom livet og tenkt at det er ingenting jeg er spesielt flink på så jeg kan utmerke meg. Ingenting. 

Virkelig? Når jeg skal gå meg selv i sømmene og tillate meg å være litt innbildsk må jeg vel få lov å skryte av mine evner til å skrive. Jeg er flink til å sette ord på saker. En svært lett dysleksi har ikke fått stoppe mer der. Og nå som jeg har våget å lette på sløret med mine berettelser og valgt å dele dem med noen får jeg strålende skussmål tilbake. Og jeg har skrevet så mye og ofte jeg klarer og orker siden jeg lærte hvordan. 

Alderspanikken ja.. jeg nærmer meg 40 år, og er ikke utgitt forfatter. Har jeg virkelig floppet også med noe sånt?

Men når denne alderspanikken gnager trøster jeg meg med følgende; En av mine favorittforfattere er Margit Sandemo. Hun begynte ikke å skrive før etter hun fylte 40, og ble likevel superkjent over store deler av verden med sin Sagaen om Isfolket noen år senere. Nå har hun kanskje bedre gener å slekte på med sin slekt som inneholder malere og forfattere enn jeg har, men håpet er det siste som dør. 

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.