Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Bokanmeldelser / Rita reflekterer over Heksemesteren – Bok 7 Vergeløs
Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen! Et Hjem – Av Henrik Ibsen Om å skrive dagbok Bibliotek igjen snart! Kilder for fakta Bakgrunnsarbeide er så viktig Automatskrift Japansk bokinnbinding Ville bare dele denne med dere Kristin Lavransdatter av Sigrid Undset Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 6 De hellige hulers land Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 5 Klippehulens folk Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 4 Steppevandring Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 3 Mammutjegerne Jens Bjørneboe – Uten en tråd Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 2 Hestenes dal Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 1 Hulebjørnens klan Hva gjør en bok til en bra bok?

Bokanmeldelser

Rita reflekterer over Heksemesteren – Bok 7 Vergeløs

Jeg har lest heksemesteren bok sju – Vergeløs, av Margit Sandemo.

Neste bok innledes med et enormt sukk av lettelse når cliffhangeren kuliminerer i et enormt klimaks. Jeg blir alltid rent matt i denne delen av historien enda jeg nå selvklart vet hvordan det kommer til å gå. Jeg behøver alltid legge fra meg boken noen minutter og smile idiotisk mens jeg puster ut.

Når Móri og familien skal avgårde for å redde de andre er jeg svært spent, første gang jeg leste boken lurte jeg på hva denne skal bringe meg. På en måte føler jeg en merkelig kombinasjon av svært fornøyd og utrolig skuffet. Det føles litt som en majoritet av boken er en «vomfyll-bok», på en måte er jeg kjempeglad og fornøyd over en «beina på jorden» del i fortellingen, samtidig som jeg nå er så vant til ånder og magi at det blir.. hverdagslig.

Vi snakker nå om en overklassefamilie der barna oppdras etter prinsippet se pen ut på kommando og utover det ikke høres og ikke synes. Men at en slik overklassefamilie skulle skyfle en hertuginnes barn inn på et serveringsrom? Snakk om skandale.

Selve fortellingen om godsets barn, som først er ett men viser seg å være to, er svært rørende, og jeg liker at de yngste søsknene til Dolg får stikke frem haken og synes litt gjør meg rørt. Men naiviteten til fremfor alt Dolg overrasker meg, vi snakker om en som har blitt skjult, trodde de virkelig at familien skulle bli glad over oppdagelsen? Men vi snakker fortsatt om barn her, så jeg lar det bare gli forbi.

Når alt siden blir rullet frem i lyset, katta ut av sekken om du nå skjønner hva jeg mener, fylles jeg av en skadefryd som bare jeg kan føle. Margit har bearbeidet meg godt, og jeg fryder meg virkelig. Og ved en beslutning om giftemål glitrer øynene mine og jeg flirer idiotisk igjen, også der er jeg grundig og villig bearbeidet av Margit og jeg fryder meg. Og at også den jødiske magiske læren dras frem i lyset og vises frem er noe jeg setter stor pris på. Margit kan sin magi!

Når jeg har lest denne boken er jeg fornøyd men samtidig litt skuffet. Jeg har kanskej vennet meg til at den ene boken overgår den andre så til de grader at en jordnær bok uten magiske forklaringer gjør meg skuffet og snytt. Om man ser bort fra dette så liker jeg faktisk denne fortellingen, og haster videre til neste bok. Margit drar og lokker i meg slik at det er umulig å la være uansett.

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.