Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Bokanmeldelser / Rita reflekterer over Heksemesteren – Bok 10 Dvergemål
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Bokanmeldelser

Rita reflekterer over Heksemesteren – Bok 10 Dvergemål

Jeg har lest heksemesteren bok ti– Dvergemål, av Margit Sandemo,

heksemesterendvergemålÅ, dette er en av mine favoritter i serien! Denne boken elsker jeg rett og slett!

Boken innleder med de andre vi «forlot» i forrige bok og deres reise til Island. Jeg grøsser av behag når jeg leser om de syv ordensbrødrene som skal forfølge dem. Jeg har alltid følt meg dratt til Island, og jeg følger med så villig så villig! Er det noe Margit kan, foruten det overnaturlige, er det Island og landskapet der. De rir gjennom landet, og Margit forklarer gjennom berettelsen, og jeg er en svært villig elev.

Selvklart går det galt også her. Så lenge minst en ordensbroder er involvert må det jo skje, vi vet jo alle det nå. Men jeg koser meg når Villemann får sine fem minutter i spotlighten som man kaller det, der han får være litt helt, og jeg fniser og ler med i alle hans sprø påfunn. Jeg koser meg også i den behagelige stemningen som skapes rundt Dolg og hans nye veninde.

Her har vi Margit på sitt beste. Så levende skrevet i sin forfatterstil som bare river meg med. Sånn skal det være, Margit! Det eneste stedet jeg tenker «Men Margit da!» er hvordan hun i doserende stil reflekterer gjennom Dolg som mener at ingen har det så fælt som en som har hodepine og hvordan Dolg er totalt uvitende om kvinners lidelse av urinveisinnfeksjoner siden han er mann og så videre. Hva i himmelens navn har det med fortellingen å gjøre? Hva har det med Dolgs opplevelse å gjøre? Men jeg har uansett ikke tid til å reflektere lenge over dette, fordi historien suger meg videre uten stopp.

Letingen etter de riktige plassene. Dette kjenner jeg igjen, nåla i høystakken og nesten ingen ledetråder, hvor godt kjenner ikke vi erfarne isfolks-fantaster igjen det? Og vi elsker det, gjør vi ikke?

Når Dolg (og vi) forlater Island, etterlater han de som er hans jevnlike der. Og det føles nesten som om jeg burde være full av sorg, men jeg er bare forventningsfull over det som skal komme, og selv første gang jeg leste boken følte jeg meg overbevist om at vi skal møtes igjen. Full fart videre til neste bok!

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.