Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Bokanmeldelser / Labyrinten av Kate Mosse
Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen! Et Hjem – Av Henrik Ibsen Om å skrive dagbok Bibliotek igjen snart! Kilder for fakta Bakgrunnsarbeide er så viktig Automatskrift Japansk bokinnbinding Ville bare dele denne med dere Kristin Lavransdatter av Sigrid Undset Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 6 De hellige hulers land Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 5 Klippehulens folk Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 4 Steppevandring Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 3 Mammutjegerne Jens Bjørneboe – Uten en tråd Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 2 Hestenes dal Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 1 Hulebjørnens klan Hva gjør en bok til en bra bok? Automatskrift Lag din egen notatbok Automatskrift Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 47 Er det noen der ute? Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 46 Det svarte vannet. Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 45 Legenden om Marco Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 44 Den onde dagen 10 feil forfattere gjør Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 43 Et streif av ømhet Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 42 Stille før stormen Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 41 Demonenes fjell Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 40 Fanget av tiden Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 39 Rop av stumme røster Rita reflekterer over sagaen om Isfolket – Bok 38 Skjulte spor Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 37 Skrekkens by Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 36 Trollmåne Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 35 Vandring i mørket Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 34 Kvinnen på stranden Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 33 Nattens demon. Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 32 Hunger. Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 31 Fergemannen Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 30 Utysket Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 29 Lucifers kjærlighet Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 28 Is og ild. Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 27 Skandalen Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 26 Huset i Eldafjord Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 25 Engel med svarte vinger Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 24 I jordens dyp Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 23 Våroffer Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 22 Demonen og jomfruen Rita reflekterer over Sagaen om isfolket – Bok 21 Djevelkløften Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket- Bok 20 Ravnens Vinger Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 19 Dragens tenner Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 18 Bakom fasaden Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 16 Galgeblomsten

Bokanmeldelser

Labyrinten av Kate Mosse

Jeg har problemer med å spontant kjøpe en bok. Jeg vet ikke hvorfor, jeg har alltid elsket å lese, og jeg lånte massevis av bøker på biblioteket i mine yngre år, men å faktisk kjøpe en bok uten grundig forskning først er vanskelig for meg.

Kanskje fordi det å kjøpe en bok er en investering, en utgift, og jeg ikke har lyst til å angre kjøpet. Derfor pleier jeg låne boken først på biblioteket før jeg kjøper den, eller jeg leser i det minste litt anmeldelser for å vite hva jeg kan forvente meg.

Visse forfattere er trygge kjøp. Har man likt alt annet fra forfatteren er det bare å kjøpe videre, men en ny forfatter vil jeg snuse og smake litt på først.

LabyrinthBookCoverEtt unntak er boken Labyrinten av Kate Mosse. Jeg tuslet inn i bokforetningen før kinotur en dag, fordi vi skulle tilbringe noen timer fra sentrene stengte til filmen begynte i byen, og jeg ville ha en bok å lese på mens vi ventet. Jeg hadde et fåfengt håp å finne Maria Gripe eller noe, siden jeg bare har en trio-bok av henne i bokhylla og jeg ville ha noen av de andre bøkene, men selvklart finner man ikke noe nye Maria Gripe nå lenger. Jeg må nok på antikvarium. Hvordan det nå enn var sto akkurat Labyrinten på utstilling midt i lokalet. Antagelig var det ikke svært lenge siden boken ble sluppet på markedet, og den hadde fått fin og profilert plass i butikken.

Den dro i meg. Lokket og ropte på meg, og til slutt krøp jeg til korset og kjøpte boken. Det var en real bautastein av en bok, slik jeg liker dem, og plottet på baksideteksten virket lovende. Likevel vet jeg så godt at alle slike tekster er skrevet nettopp for å lokke, og den var jo dessuten på svensk. Et språk jeg behersker muntlig flytende per i dag, så også da, men som jeg enda hadde visse vansker å lese med god flyt og rytme, da det meste av min skrevne svensk foregikk i forumsprat.

Men jeg tok sjansen og kjøpte boken. Etter noen innledende kapitler der hjernen min vennet seg i rytmen å lese på svensk kom jeg inn i flyten og.. Historien grep meg. Jeg var ute av stand å legge fra meg boken og var nesten sint da det var på tide å se film.

Berettelsen er slik jeg elsker dem; Et snev av mystikk og overtro, litt overnaturligheter, gammel forntid og nåtid i to paralelle berettelser som møtes på slutten i et forrykende tempo som tar pusten fra meg. Jeg kan si at jeg elsket den temmelig fort, og det ble bare bedre. Slutten var for meg uventet, jeg så det ikke komme, og dette får meg bare til å elske berettelsen enda mer. At forfatteren er dyktig med ord og ikke skriver klinisk tørt hjelper absolutt på min opplevelse.

Jeg akter anskaffe fler bøker av denne forfatteren med tiden, men frem til da tror jeg at jeg skal dra denne frem fra  bokhylla igjen.

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.