Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Småprat / Wir Kinder vom Bahnhof Zoo
Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen! Et Hjem – Av Henrik Ibsen Om å skrive dagbok Bibliotek igjen snart! Kilder for fakta Bakgrunnsarbeide er så viktig Automatskrift Japansk bokinnbinding Ville bare dele denne med dere Kristin Lavransdatter av Sigrid Undset Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 6 De hellige hulers land Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 5 Klippehulens folk Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 4 Steppevandring Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 3 Mammutjegerne Jens Bjørneboe – Uten en tråd Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 2 Hestenes dal Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 1 Hulebjørnens klan Hva gjør en bok til en bra bok? Automatskrift Lag din egen notatbok Automatskrift Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 47 Er det noen der ute? Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 46 Det svarte vannet. Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 45 Legenden om Marco Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 44 Den onde dagen 10 feil forfattere gjør Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 43 Et streif av ømhet Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 42 Stille før stormen Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 41 Demonenes fjell Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 40 Fanget av tiden Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 39 Rop av stumme røster Rita reflekterer over sagaen om Isfolket – Bok 38 Skjulte spor Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 37 Skrekkens by Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 36 Trollmåne Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 35 Vandring i mørket Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 34 Kvinnen på stranden Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 33 Nattens demon. Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 32 Hunger. Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 31 Fergemannen Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 30 Utysket Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 29 Lucifers kjærlighet Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 28 Is og ild. Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 27 Skandalen Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 26 Huset i Eldafjord Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 25 Engel med svarte vinger Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 24 I jordens dyp Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 23 Våroffer Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 22 Demonen og jomfruen Rita reflekterer over Sagaen om isfolket – Bok 21 Djevelkløften Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket- Bok 20 Ravnens Vinger Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 19 Dragens tenner Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 18 Bakom fasaden Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 16 Galgeblomsten

Småprat

Wir Kinder vom Bahnhof Zoo

Hvor mange av dere sier «åh!» med gjenkjennelse i blikket av denne tittelen?
Kanskje ikke så mange. Men om jeg da sier «Å være ung er forjævlig» da?

Jeg tenkte meg det. Dere som kjenner igjen den siste tittelen er nok de samme som har fått ta del av den samme anti-doping-kampanje på skolen som jeg; Å se filmen «Å være ung er forjævlig» på skolen. Filmen baserer seg på selvbiografien til Christiane Felscherinow, mer kjent for oss som Christiane F, med samme navn som boken. «Vi barna fra Bahnhof Zoo».

BahnhofEn kjapp liten påminnelse for de som bare kjenner igjen navnene men ikke handlingen:
I filmen møter vi tolv år gamle Christiane som har flyttet til Berlin med sin mor og søster. Hun begynner uskyldig hasj-røking med vennene sine på klubben hun foretrekker å dra til på kveldene, og etterhvert forflytter de unge seg til alle andre mulige dopingpreparater. Tretten år gammel begynner hun med Heroin og er prostituert og tungt narkoman. Hun blir «fersket» av sin mor og morens nye kjæreste ved en uheldig overdose, og moren forsøker på alle vis å hjelpe henne ut av dette, men Christiane ender med å ta overdose på et toalett med vilje for å slippe unna når en av hennes nære venner blir funnet av overdose.

Filmen er brutal, og skjuler lite. De spesielle effektene tatt i bruk for å vise en narkomans hverdag er skremmende ekte, og likevel ble filmen kritisert for å romantisere bruk av narkotiske midler og prostitusjon. For meg står filmen som et levende eksempel på baksiden av medaljen: Rusen er ikke alt, den går fort over, og tilbake står du med det evige jaget etter penger for å kjøpe mer, og desperasjonen det leder til om du ikke lykkes skaffe penger.

David Bowie tok stor del av filmen både ved å stille opp på gjenskapelse av konserter samt musikken til filmen, også han ville gjerne hjelpe i kampen mot narkotika.

Jeg husker filmen traff meg hardt når jeg var i unge tenår og så filmen, og jeg har i voksen alder sett den ved fler anledninger. Den er like skremmende og smertefull den dag i dag.

Hvor vil jeg hen med denne praten? Jo, først vil jeg oppfordre dere til å lese boken, for det er en fantastisk stykke berettelse i all sin hudløse og forferdelige virkelighet, men også fordi Christiane nå skal gi ut en ny selvbiografi! Ja! Dere hørte rett! Hun lever enda, og er i dag en 51 år vakker dame som nå er klar for å dele resten av sin fortelling med verden. Etter utgivelsen av sin første selvbiografi ble hun litt av en kjendis i Tyskland, men desverre ble også Banhof Zoo, Vest-Berlins største togstasjon, litt av et senter for valfarting fra ungdommer. Desverre var det mange som søkte seg til Berlin og nettopp Banhof Zoo for å etter sitt nye idol, men svært mange kommer dit kun for å se hvor alt skjedde.

Den nye selvbiografien heter Mein Zweites Leben og lanseres i Tyskland 10 oktober. Jeg er nok en av de som gleder meg til den kommer og som vil vente utålmodig på norsk oversettelse så jeg kan ta del av hennes historie. 

Om dere ikke allerede har sett filmen vil jeg oppfordre dere til å se den. Og vær forberedt på sterke grafiske scener.

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.