Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Automatskrift / Automatskrift
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Automatskrift

Automatskrift

I blandt slår den over meg. Denne underlige følelsen at jeg ikke hører til, ikke har noen plass, ikke er velkommen her.

Det spiller ikke så stor rolle hvor jeg er eller hva jeg gjør når bølgen treffer meg. Men det er uten unntak vondt når det skjer. Jeg får en slik nedtrykkende følelse at hva jeg nå enn gjør er det ikke godt nok, og jeg burde skamme meg som tror jeg kan, som tror jeg får være «en av dem». Jeg vil aldri være det.

Uansett hva som skjer, vil jeg aldri være bra nok. Alltid en reserveplan for de andre, «jeg spør deg fordi alle andre har sagt nei»..

Neida, de sier det ikke. De takker meg for hjelpen, er så glade og takknemlige, så hvorfor kan jeg ikke bare lytte til ordene da? Hvorfor må jeg selv legge setninger mellom linjene som aldri blir sagt? Hvorfor kan jeg aldri stole på at ganske ofte er ordene som kommer ut av munnen foran meg den eneste sannhet som finnes der og da?

Men neida, jeg lytter ikke til ordene. Jeg hører musikk som aldri blir spilt, toner som ikke finnes, ord som ikke kaster skygge fordi det som ikke finnes kaster ingen skygge. Jeg leser ting mellom radene, legger dit meninger de aldri sier, tenker tanker de burde tenkt fordi jeg forventer at de tenker dem. Ikke fordi det finnes beviser at noe av det faktisk er der. Fordi jeg venter at det skal være der, og nesten blir sint om jeg ikke ser spor etter det. For det må jo være slik, ikke sant? Det har jo alltid vært slik, ikke sant?

Men har det nå det? Er det ikke meg igjen? Er det bare jeg som innbilder meg nå igjen? Hvor mange andre ganger har jeg lest mellom rader og overanalysert for å se ting som ikke er der? Hvor mange ganger har det egentlig faktisk vært der og jeg har innbildt meg at det alltid vil være der?

Nye ansikter. Nye øyne. Nye munner som sier nye eller likedanne ord. Og jeg venter meg likevel den samme sang som eldre munner har sagt for mange år siden. Hvorfor?

Jeg burde høre melodien som synges. Ikke legge toner dit som jeg hørte i min ungdom. Kanskje jeg faktisk er velkommen når de sier det. Kanskje de faktisk sier sannheten. Kanskje de faktisk mener alt de sier.

Så hvorfor tviler jeg? Hvorfor tør jeg ikke tro på ordene de sier? Jeg kjenner jo min egen verdi. Men den som ser en verdi i seg selv, en verdi ingen andre ser, den er en innbildsk person. Er jeg innbildsk? Innbilder jeg meg en høyere verdi enn det jeg faktisk har? Er jeg egentlig, dypt inne i meg selv, en forferdelig person ingen noensinne vil like?

Så hvorfor ivrer de etter å treffe meg? Snakke med meg?  Da må jeg jo ha en verdi.

Kanskje jeg bare skal legge tankene ned i skuffen igjen. Jeg burde ha en kopp te. Ja, jeg burde ha te.

2 Comments

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.