Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Godt sagt / Når motløsheten senker seg
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Godt sagt

Når motløsheten senker seg

Av og til må alle vi som liker å skrive holde ut en motløshet som truer med å knekke den mest iherdige skriveglød. For noen er det en sjeldenhet. For andre en hyppig gjentagelse i hverdagen.

Det er ikke ofte jeg kjenner meg realt motløs når det kommer til å skrive. Som regel stopper det ved «det er jo ikke sikkert jeg er god nok til å bli utgitt noensinne.. men moro har jeg!».

Dog er det av og til slik at jeg får et svart teppe over meg, som nekter meg å se at jeg faktisk kan. Jeg er jo ikke forferdelig på å skrive ord. Jeg aner ikke om jeg kan måle meg med forfattere som alt er utgitt, men jeg føler jeg er god nok til å i det minste underholde mine venner og familiemelemmer. Det er jo alltid verd noe om ikke annet, men noen ganger føler jeg at hvordan kan jeg engang våge å drømme om en utgivelse?

Det skal jeg faktisk svare på selv. Jeg våger å drømme om en utgivelse fordi vi har lov til å drømme. Jeg kan drømme om å gifte meg med en konge også, selv om sannsynlighetene for det er mindre enn for utgivelse, jeg kan drømme om at jeg en dag våkner med vinger og kan fly, eller at jeg faktisk våkner med superkrefter og en tryllestav. Fordi jeg kan! Jeg har lov! Jeg får lov å drømme!

godeordMennesker må få ha sine drømmer. Vi må ha lov til å drømme om både realistiske ting og helt urealistiske ting. Det er den beste måten å komme seg gjennom tøffere perioder i livet. Noen mennesker fortaper seg så mye i sine drømmer at de ikke lever noe mellom dem, men det er jo et valg hver enkelt får ta. Realiteten må vi passe på, men vi må få ha våre drømmer. For hvem sa at drømmer alltid forblir drømmer? Hvor mange mennesker har ikke blitt fortalt av bitre, drømmeløse mennesker (ofte foreldre eller lærere) at de må få hodet ut av skyene og slutte med sånt fjås som å drømme, som siden har blåst i det og holdt fast i sine drømmer for så å oppleve de bli en realitet? Hvor mange ganger må noen få vise veldig mange at de tar feil i at drømmer aldri skjer? Mange ganger må man ha en solid porsjon flaks og hell for at det skal skje. Samt selvklart talent for det man drømmer om. Men selv om man skulle mangle talent, hvorfor skal man ikke få drømme likevel?

Så jeg er frekk nok til å feie mørket til side. Jeg er frekk nok til å smile og blunke til meg selv i speilet mens jeg hvisker «hei der, stjerneforfatteren!». For jeg er nemlig det i drømmene mine.

Og kanskje en dag blir det litt sannhet i det også!

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.