Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Småprat / 11 ting du (kanskje) ikke visste om Harry Potter?
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Småprat

11 ting du (kanskje) ikke visste om Harry Potter?

Jeg elsker Harry Potter bøkene. Jeg elsker filmene som såklart tar seg visse friheter fra bøkene men til stor del holder seg til fortellingen. Jeg liker godt de fleste skuespillerne i sine roller, med en stor forkjærlighet for Dame Maggie Smith, Alan Rickman og Robert Coltrane, selv om enkelte av skuespillerne ikke er noe store «ooo my goood» for min del. Barna har klart seg bra synes jeg, de har vokst bra inn i rollene og gjort det fint der, jeg har jo selvklart en ekstra plass i hjertet for Hermione som den lesehesten jeg er selv.. Sorgen var stor da «min» Snape gikk bort, og jeg har slukt alle Alan Rickman-filmer igjen.

Med dette sagt tenkte jeg gå inn på emnet jeg hadde tenkt å blogge om.. 11 ting du (kanskje) ikke visste om Harry Potter!

harrypotter

1: J. K. Rowling har blitt saksøkt 3 ganger i forbindelse med bøkene!
Nancy Stouffer var først ut med å saksøke Rowling for plagiat av The Legend of Rah and the Mugglers.
Adrian Jacobs påsto hun hadde stjålet deler av hans The Adventures of Willy the Wizard . Livid land.
Og gruppen The Wyrd Sisters dro saken til retten fordi hun brukte navnet «The Weird Sisters» for et band i historien når de nektet henne å låne deres.

2: Tom Riddles navn ble funnet på en gravstein i det virkelige livet!
Hun fant flere andre navn til personer i bøkene fra det virkelige livet; William McGonagall og Thomas Ridell var to av dem hun fant i Edinburgh. Flere landemerker er også «lånt» eller inspirert herfra.

3: HP and the goblet of fire har hatt andre navn til den ble utgitt.
Rowling fortalte i et intervju at hun vurderte titler som «HP and the Death Eaters», «HP and the fire goblet» og «HP and the three champions».

4: Daniel Radcliff sin stunt-double ble lam.
I forbindelse med Deathly Hallows ble stuntmannen som steppet inn for Daniel slengt i en vegg i studioet, 25åringen brakk nakken og ble fortalt han ville være lam fra midjen og ned.

Nicholas Flamel

Nicholas Flamel

5: Nicholas Flamel er en ekte historisk person!
Nicholas levde i Paris på 1300-tallet og var en forfatter og rik medlem av sosieten i Paris. Ryktet spred seg etter hans død i 1418 at han egentlig var alchemist og hadde skapt denne mystiske steinen som gjorde at man kunne gjøre bly til gull.

Gravstøtten til Nicholas Flamel i Paris

Gravstøtten til Nicholas Flamel i Paris

6: «Crabbe» (Jamie Waylett) ble kuttet fra filmen etter å ha blitt arrestert for innehav av dop.
Han taklet ikke presset av å være berømt og ble utagerende samt avhengig av dop.

7: Professor McGonagall var enke.
Hun endret aldri navnet sitt , men hun var gift i 3 år til hennes mann Elphinstone Urguart døde som følge av et giftig edderkopp-bitt. Minerva giftet seg aldri igjen.

8: Teddy Lupin var ikke varulv.
Remus og Tonks fikk en sønn de kalte Teddy. Han ble ikke varulv som sin far, men han ble en Metamorphmagus slik hans mor var.

9: Det var egentlig Arthur Weasley som skulle dø.
Orginalt var det meningen at Arthur Weasley skulle dø i Order of the Phoenix, men Rowling ombestemte seg og lot Sirius Black dø istedet.

10: Dementors var inspirert av Rowlings egne depresjon.
Rowling har vært åpen om sin depresjon da hun var i 20-årene, og har fortalt at hun utnyttet depresjonen som inspirasjon til dementorene når hun skrev bøkene.

11: Hermoine «fikk tilbake» sine foreldre.
I Deathly Hallows ser vi jo hvordan Hermione sletter foreldrenes hukommelse om henne for å redde dem. Idet all fare var over fikk hun sine foreldre tilbake igjen!

 

Det siste var vel noe av det jeg ble mest glad for å lese, for gjett om jeg gråt første gang jeg så den scenen? 🙂

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.