Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Bokanmeldelser / På andra sidan växer gräset - Av Petra Sandberg Torstensson
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Bokanmeldelser

På andra sidan växer gräset – Av Petra Sandberg Torstensson

Jeg har lest debutromanen På andra sidan växer gräset skrevet av Petra Sandberg Torstensson. Petra har jeg kjent en del år gjennom et forum vi begge er med på, forumet for Sagaen om Isfolket.

"På andra sidan växer gräset" är en "komma ut"- roman, en berättelse om att våa bryta normen och gå sin egen väg. Om varm vänskap, förtvivlan, lust, missförstånd, passion, humor, sex, inre styrka, kärlek och om att hitta rätt

«På andra sidan växer gräset» är en «komma ut»- roman, en berättelse om att våa bryta normen och gå sin egen väg. Om varm vänskap, förtvivlan, lust, missförstånd, passion, humor, sex, inre styrka, kärlek och om att hitta rätt

 

På tross at jeg er nær flytende på det svenske språket i tale og ikke har noe problemer med skriften (foruten de vanlige som min svært lette dysleksi drar med seg) synes jeg det kan være tidvis tungt å komme inn i leseflyten på svenske bøker. Jeg må gjerne lese meg varm i trøya før jeg finner leserytmen. Det som slår meg når jeg leser meg gjennom de første setningene i boka er at jeg behøver ikke finne leserytmen; Den er der allerede. Språket er så lett og ledig at det flyter ned gjennom halsen min som en god kopp te. Språket er ikke svulstig, det er ikke overdrevent. Det finnes ingenting tilgjort i teksten, og jeg nyter flyten og enkelheten i lesingen allerede fra de første sidene.

Det endte med at jeg strekkleste hele boka i løpet av noen timer. Jeg er en rask leser – dysleksien til tross – og slukte Harry Potter 7 på en dag, og Jean M. Auel sin femte bok på halvannen dag, men boka er virkelig lett å følge. Jeg har ingenting i mot en tyngre litteratur og begir meg gjerne ut på engelske bøker og eldre tekster, men jeg virkelig nyter å lese lettleste bøker. Jeg kan fokusere fullt ut på fortellingen og ikke å forstå de ukjente dyp i teksten. Misforstå meg rett nå; Lettlest er ikke det samme som uten dyp. Bøker uten dyp får meg ikke til å le, og de gir meg ikke klump i halsen eller får meg til å bli rasende. Saken er at her behøver jeg ikke lete meg frem for å finne hvor dybdene er: De er synlige. Her er det dypt. Her er det morsomt. Her er det sørgelig.

Alle følelsene ligger der, synlige og klare, rett under bokstavene. Forfatteren har lagt ned hele sitt jeg, hele sin sjel i teksten, og det merkes. Jeg har mistanker om at større deler av boka er helt eller tildels selvbiografisk til viss del, og det berører meg mye mer enkelte ganger enn selve teksten gjør.

Jeg klarte helt enkelt ikke legge fra meg boken i dag. Jeg laget lunchen med boka i den ene hånda, og sleiva i den andre. Jeg tvang meg til å legge fra meg boka mens jeg spiste, og plukket den opp umiddelbart etter jeg var ferdig å spise. Teen min ble kald. Og når jeg trodde at nå kommer eventyr-slutten i fortellingen fikk jeg en real bakoversveis, som om boka ville si «det trodde DU det?»

Nå fikk jeg eventyrslutten min likevel, men ikke før jeg hadde grått så jeg måtte avslutte lesingen så jeg kunne gå på badet og skylle ansiktet og snyte nesa mi.

For å oppsummere det hele så er boka et stykke svært god lesing. Det er enkelt å følge teksten og fortellingen. Den er jordnær og ekte, ingenting tilgjort eller pompøst, den er helt enkelt akkurat slik den skal være. Jeg anbedaler boken varmt til alle som skulle ønske å lese den!

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.