Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Bokanmeldelser / Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket - Bok 8 Bøddelens datter
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Bokanmeldelser

Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 8 Bøddelens datter

08boddelensdatterJeg likte alltid denne historien pga den også inneholdt en krimgåte. Men det første jeg irriterer meg over er tittelen på boken. Hilde er ikke bøddelens datter i det hele tatt, hun er datter til Joel Nattmann, rakkeren! Rakkeren var sist jeg sjekket håndtlanger til bøddelen, ikke bøddelen selv.

Forøvrig ser Hilde på coveret ut omtrent som jeg så henne for meg, med et eviglangt hår jeg er grønn av misunnelse for. Jeg har ikke klart å få hår til knehasene uansett hva jeg har forsøkt!

Historien begynner med at Andreas bokstavlig talt ramler over fire kvinnelik. Fire kvinner, myrdet og gravlagt i tur og orden over en periode på et halvt år. Fogden haker seg opp i isfolket umiddelbart fordi det finnes snor med hekseknuter og en pose kirkegårdsjord, begynner snakket om en varulv og så videre. Det blir faktisk svært så spennende etter hvert, selv ved N’te gjennomlesning, for historien utvikler seg.

Jeg irriterer meg på Hilde i begynnelsen. Hun er et merkelig sammensurium av supersjenert og påtrengende som jeg finner svært usannsynlig. På den andre siden har jeg ikke levd et helt liv i fullstendig isolasjon fra andre mennesker enn en sytete kravstor far. Men hun går seg til som det sies. Hun blir riktig fin etter hvert.

Selve kjærlighetshistorien er ganske … døll. Det er virkelig tamme saker. Litt småsnakk, et kjærtegn på kinnet og brått er de i seng sammen. Milde måne, her var det adskillige steg vi gikk glipp av gitt! Det er faktisk flatt ut irriterende hvordan hele denne kjærlighetshistorien bare raser avgårde. Det fremkommer at Mattias har vært intressert i Hilde ganske lenge ved ett sted. Vent.. hva? Siden når? Det syntes overhode ikke. Greit at det fremkommer i historien at han ikke viser noe til Hilde, men at ikke Margit nevner noe om hugg i hjertet og sånt her i det hele tatt, spesielt etter å ha skrevet inn en usannsynlig referanse sånn at heltinnen kan få demonstrere sine følelser i en tidligere bok, finner jeg utrolig irriterende.

Men når alt kommer til alt synes jeg det er en fin bok, en spennende krimhistorie som var skapt bedre enn forrige bokens krimgåte. Jeg liker den godt! Igjen får vi temmelig stereotyper, som den stupide fogden. Men jeg flirer godt når de mener Andreas kan gjøre jobben bedre enn fogden og foreslår han begynner å etterforske. «Ja gjerne det! Farfar, hvor var du når disse kvinnene døde?» Jeg ler godt! Og brevet fra Tancered? Kostelig! «se det, til og med pennen min prater som en foss!» Hjelp som jeg ler. Og avslutningen kronet verket perfekt.

Nå videre til en vemodig og for meg tung bok å lese.

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.