Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Bokanmeldelser / Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket - Bok 10 Vinterstorm
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Bokanmeldelser

Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 10 Vinterstorm

10vinterstormDenne boken møter vi Villemo ordentlig for første gang. Desverre er hun ikke en av mine største favoritter i serien, men man kommer ikke unna at hun er svært fargerik. Det irriterer meg at Margit fortsetter å belære oss om historie og slikt overalt, selv om det kan være tildels nødvendig i akkurat denne boken; Villemo fanges inn i et opprør mot danske adelen i boken og akkurat her er det på sin plass med bittelitt bakgrunnshistorie til det hele. Men fakta er at Margit elsker å fortelle om kongehus, adel og slikt så innen nå er man ganske lei av det egentlig og det blir atter ett irritasjonsmoment.

Og Villemo selv? En bortskjemt og tankeløs snørrunge som flagrer overalt og ikke gjør noe annet enn å skape hodebry og sorg. Enn så lenge bare en eneste stor plage. Finner på ting, overdriver, går til ytterligheter for sin kjærlighet til en slamp. Takk og lov at jeg vet hvordan akkurat det går i de neste bøkene. Jeg tåler faktisk ikke Villemo spesielt i denne boken, og værre skal det bli i neste, men positiv overraskelse er hennes omtanke til de uheldig stilte på Tobrønn.

Det som slår meg er at Margit forsøker å fortelle hvor lik Sol hun er. Jeg synes ikke det. Sol gikk ikke til overdrivelser, hun var seg selv. Det forekommer meg at Villemo beskrives på en slik måte at jeg føler det som hun gjør seg til for å være lik Sol. Som om hun prøver å skaffe seg en identitet ved å låne Sol sin. Det irriterer meg. Det irriterer meg hvordan hun flagrer runt for å gjøre det HUN vil. Det irriterer meg at hun renner etter Eldar som en katt i løpetid, og det uten å engang være ordentlig voksen.

Likevel vokser hun på meg. Hun modnes litt i løpet av boken, og mer skal hun modnes før vi «slipper» henne.

Selve opprøret er ganske tamt beskrevet. Etter den nøyaktige bakgrunnshistorien er det litt skuffende at man nesten bare snubler forbi det. Vi får vite svært lite om hva som skjer. Det gleder meg stort at Villemo utvelges til å lede de ulykkeligstilte vekk fra Tobrønn og i sikkerhet. Det gleder meg at hun også får med seg den ulykkeligstilte Kristine dessuten. Eldar er ikke spesielt fornøyd fordi han sendes vekk fra selve kampene. Og selve senen der Dominic finner henne er faktisk hjerteskjærende. Hvordan det beskrives at hun måtte begrave Eldar med sine egne hender.. jeg syns synd på henne!

Alt i alt er boken relativt underholdende med sin historie. Nå over til bok 11.

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.