Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Bokanmeldelser / Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket - Bok 14 Den siste ridder
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Bokanmeldelser

Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 14 Den siste ridder

14sisteridderDenne boken er en grusom bok å lese. Tristans skjebne er horribel, han er skadet så han ikke kan få barn, og hans familienavn er i ferd med å dø ut. Han fatter varme og medfølelse for Bronislava (som vi først møter under navnet Hildegard) og assisterer henne, koker sammen en drikke for å drive vann ut av kroppen og hjelper Mariana, Bronislavas datter. Samtidig får vi høre litt rundtomkringmysterier, og vi møter Ulvhedin, Villemo og Dominic igjen. Men Marianas skjebne er den som ryster meg helt i det innerste, og nå bør dere slutte å lese om dere ikke vil spoiles for dette blir direkte.

Mariana utsettes for utpressing av «onkel Povl», og misbrukes seksuellt. Etter å ha fått romsnøkkel av Tristan og fått fred noen dager mister hun nøkkelen, Onkel Povl kommer inn omsider og bestraffer henne med regelrett brutal voldtekt. Mariana skades for livet. Hun er nesten katatonisk, ikke mulig å få riktig kontakt med, hun er vettskremt for nærhet av noen mann uansett hvem det er… og ender opp gravid dessuten.

Ulvhedin må rømme fra landet, heldigvis for Mariana betyr dette at de setter nesa mot Danmark, og han kan hjelpe Mariana under fødselen med hypnose. Og vi får møte myrmennene og møte enda mer magi. Herlig herlig!

Jeg er syk langt ned i sjela, rystet i mitt innerste når jeg leser om hva Mariana opplever. Vi får ikke lese om selve opplevelsen. Bare hvordan hun oppfører seg etterpå, skadene på udyret som forgrep seg.. og jeg har som tidligere nevnt svært god fantasi. Jeg kan utmerket vel, med de få ordene Margit beskriver saken, leve meg inn i det og se for meg i fantasien hva hun har gått gjennom. Og jeg lider med henne.

Jeg elsker Ulvhedin for hans evne til hypnose slik at hun sover seg gjennom fødselen. Det er fantastisk hvordan Tristan skaffer henne en jevnbyrdig jente som hjelper henne, er hennes venn og trøster henne. Det er fantastisk å lese om kjærligheten til Bronislava, og enda bedre å vite at hun døde med vissheten å være elsket.

Hele historien med myrmennene synes jeg bare er kvalm. Ikke fordi det er dårligt skrevet, men for alt det representerer. Myrmennene selv synes jeg er ganske tamt beskrevet, helt til slutten der vi får vite mer om dem og «se» dem. Jeg synes det er herlig å lese om Villemo som trygler om hjelp til å imponere, og hvordan Sol hjelper henne.. litt. Jeg ler så jeg rister over «hoppet rundt på bakken som en forstyrret frosk» slik at kjæresten tror jeg er gal. Humoren til Margit er noe jeg trives med og føler meg hjemme med, og jeg lever meg så enkelt inn i bøkene. Jeg klarer ikke dy meg! Jeg bare må le!

Som alltid får man en solid dose konger og slikt her også, og jeg blir temmelig irritert over vanlige folk som diskuterer slike ting som historie og annet som om det var noe man snakket om til hverdags. Ikke engang i dag tror jeg mange sitter over en øl og diskuterer slike ting av «Ola og Kari Nordmann». Jeg er i særklasse for slike interesser kjennes det som, for det meste som diskuteres så jeg hører det er siste PC-spill, nyeste episoden på Game of Thrones, hår, klær, negler, mote, musik, kjæresten, dramaet på forrige fest og ikke intressante saker som historie eller esoteriske emner. Dessverre. Det føles i grunnen ikke helt som om menneskene har utviklet seg spesielt mye siden middelalderen på det punktet, og jeg undrer meg nå om folk flest skulle snakket om slikt da..

Nåvel, jeg klarer nok å overleve det denne gangen også.

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.