Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Bokanmeldelser / Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket - Bok 39 Rop av stumme røster
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Bokanmeldelser

Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 39 Rop av stumme røster

39ropavstummerosterJeg har alltid husket dette som en av de mer spennende bøkene av Isfolket. Vi møter Ellen og Nataniel her, da Ellen opplever noe som det lokale politiet mener er «en jobb for Nataniel».

De nøster opp i ett sammensurium av jordiske mysterier og en spøkelseshistorie… som viser seg være svært reell. I samme vente blir Ellen og Nataniel gode venner, og brevveksler mens Nataniel er i England. Ellen møter Linde-Lou, drar til England, hun og Nataniel drar til hennes barndomsmareritt og oppdager at hun er av Isfolket så vel som at hennes barndoms mareritt også i høyeste grad er reell.

Det er mye handling i boken. Mye spenning, og akkurat passe småskummelt. Eller storskummelt om du vil. Jeg synes boken er godt skrevet, og synes ikke vi får alt for mye doseringer av ymse slag her. Et og annte Margit-synspunkt sniker seg alltid inn, det finnes ikke en eneste bok der ikke Margits egne meninger skinner gjennom i form av personers refleksjoner og synspunkter, men her blir det litt overskygget av selve handlingene. Nataniels alle synspunkter er nok til en stor del Margits egne også, men jeg synes hun kler dem fint inn i hans personlighet.

Nataniel liker jeg. Han fremstår ganske sympatisk, kanskje en smule vek og ukontrollert siden han freser til høyre og venstre når han jobber. Er han ikke sterkere altså? Jeg stiller meg litt undrende til det. Uansett liker jeg han. Ellen virker svært myk og sympatisk, og det er ikke overdrevent mange stereotyper i fortellingen. Det er synd Ellens familie er så anonym, spesielt når de får komme til Lindealleen og møte resten av slekten, svært synd, men det kanskje ikke er tid og plass for dem?

Boken selv er så fengende at jeg har vansker for å legge den fra meg. Det er noe jeg synes hører med til de fleste av de kommende bøkene; Tempoet tar nesten pusten fra meg, spenningen er enorm, det er så actionfylt at en James Bond-film skulle skammet seg ved siden av og det er vanskelig å samle seg til å finne ting å slå ned på. Det må jo bare bety at det som finnes (For finnes gjør det garantert) antagelig ikke klarer stikke hodet så mye opp av sanden at man får det ordentlig med seg, i det minste for min del. Jeg vet hva som kommer nå, i bøkene fremover er det opptakten til sluttkampen og så braker det løs. Jeg hopper i stolen og biter negler, for Margit fanger meg virkelig her. Historiene vi ramler over er så tydelige og jeg lever meg helt inn når Ellen flykter hals over hode, når hun ser synene forsterket av Nataniel.. det er fantastisk!

Dere får unnskylde at denne resensjonen er så kortfattet, men det er helt enkelt for at jeg ikke hadde tid til å gjøre annet enn å følge med i historien, så mye levde jeg meg inn i den! Det får man vel si er et kompliment?

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.