Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Bokanmeldelser / Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket - Bok 39 Rop av stumme røster
Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen! Et Hjem – Av Henrik Ibsen Om å skrive dagbok Bibliotek igjen snart! Kilder for fakta Bakgrunnsarbeide er så viktig Automatskrift Japansk bokinnbinding Ville bare dele denne med dere Kristin Lavransdatter av Sigrid Undset Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 6 De hellige hulers land Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 5 Klippehulens folk Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 4 Steppevandring Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 3 Mammutjegerne Jens Bjørneboe – Uten en tråd Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 2 Hestenes dal Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 1 Hulebjørnens klan Hva gjør en bok til en bra bok? Automatskrift Lag din egen notatbok Automatskrift Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 47 Er det noen der ute? Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 46 Det svarte vannet. Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 45 Legenden om Marco Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 44 Den onde dagen 10 feil forfattere gjør Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 43 Et streif av ømhet Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 42 Stille før stormen Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 41 Demonenes fjell Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 40 Fanget av tiden Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 39 Rop av stumme røster Rita reflekterer over sagaen om Isfolket – Bok 38 Skjulte spor Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 37 Skrekkens by Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 36 Trollmåne Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 35 Vandring i mørket Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 34 Kvinnen på stranden Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 33 Nattens demon. Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 32 Hunger. Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 31 Fergemannen Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 30 Utysket Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 29 Lucifers kjærlighet Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 28 Is og ild. Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 27 Skandalen Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 26 Huset i Eldafjord Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 25 Engel med svarte vinger Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 24 I jordens dyp Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 23 Våroffer Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 22 Demonen og jomfruen Rita reflekterer over Sagaen om isfolket – Bok 21 Djevelkløften Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket- Bok 20 Ravnens Vinger Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 19 Dragens tenner Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 18 Bakom fasaden Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 16 Galgeblomsten

Bokanmeldelser

Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 39 Rop av stumme røster

39ropavstummerosterJeg har alltid husket dette som en av de mer spennende bøkene av Isfolket. Vi møter Ellen og Nataniel her, da Ellen opplever noe som det lokale politiet mener er «en jobb for Nataniel».

De nøster opp i ett sammensurium av jordiske mysterier og en spøkelseshistorie… som viser seg være svært reell. I samme vente blir Ellen og Nataniel gode venner, og brevveksler mens Nataniel er i England. Ellen møter Linde-Lou, drar til England, hun og Nataniel drar til hennes barndomsmareritt og oppdager at hun er av Isfolket så vel som at hennes barndoms mareritt også i høyeste grad er reell.

Det er mye handling i boken. Mye spenning, og akkurat passe småskummelt. Eller storskummelt om du vil. Jeg synes boken er godt skrevet, og synes ikke vi får alt for mye doseringer av ymse slag her. Et og annte Margit-synspunkt sniker seg alltid inn, det finnes ikke en eneste bok der ikke Margits egne meninger skinner gjennom i form av personers refleksjoner og synspunkter, men her blir det litt overskygget av selve handlingene. Nataniels alle synspunkter er nok til en stor del Margits egne også, men jeg synes hun kler dem fint inn i hans personlighet.

Nataniel liker jeg. Han fremstår ganske sympatisk, kanskje en smule vek og ukontrollert siden han freser til høyre og venstre når han jobber. Er han ikke sterkere altså? Jeg stiller meg litt undrende til det. Uansett liker jeg han. Ellen virker svært myk og sympatisk, og det er ikke overdrevent mange stereotyper i fortellingen. Det er synd Ellens familie er så anonym, spesielt når de får komme til Lindealleen og møte resten av slekten, svært synd, men det kanskje ikke er tid og plass for dem?

Boken selv er så fengende at jeg har vansker for å legge den fra meg. Det er noe jeg synes hører med til de fleste av de kommende bøkene; Tempoet tar nesten pusten fra meg, spenningen er enorm, det er så actionfylt at en James Bond-film skulle skammet seg ved siden av og det er vanskelig å samle seg til å finne ting å slå ned på. Det må jo bare bety at det som finnes (For finnes gjør det garantert) antagelig ikke klarer stikke hodet så mye opp av sanden at man får det ordentlig med seg, i det minste for min del. Jeg vet hva som kommer nå, i bøkene fremover er det opptakten til sluttkampen og så braker det løs. Jeg hopper i stolen og biter negler, for Margit fanger meg virkelig her. Historiene vi ramler over er så tydelige og jeg lever meg helt inn når Ellen flykter hals over hode, når hun ser synene forsterket av Nataniel.. det er fantastisk!

Dere får unnskylde at denne resensjonen er så kortfattet, men det er helt enkelt for at jeg ikke hadde tid til å gjøre annet enn å følge med i historien, så mye levde jeg meg inn i den! Det får man vel si er et kompliment?

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.