Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Leseglede / Bibliotek igjen snart!
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Leseglede, Småprat

Bibliotek igjen snart!

I september 2015 ble forvaltningshuset i Ljusdal utsatt for et brannattentat. En mann gikk inn i bygningen, helte ut bensin og tente på.

Biblioteket var like ved der brannen startet, og ble totalskadet i likhet med store deler av resten av området rundt. Vi har altså vært uten bibliotek i Ljusdal siden september 2015!

Min eneste mulighet har vært bokbussen, som alltid kommer til Ljusdal midt i arbeidstid, og med callcenter der man er naglet til telefon og ikke bare kan løpe fra fritt som man vil har det altså vært umulig for meg å kunne utnytte bokbussen. Ikke en eneste dag har bokbussen hatt noen kvelds-tur til Ljusdal så vi arbeidere kunne utnytte den, og ingen endring ble tilføyet for å hjelpe Ljusdal til bibliotektjenester etter brannen heller. De har jo bare hatt to år på seg?

«The Great Library of Alexandria» av O. Von Corven

Men nå, omsider, 28 august, nesten 2 fulle år etter attentatet, er biblioteket klar for ny-åpning. Ljusdalsposten har så klart valgt å ha hele artikkelen som en plussartikel så jeg kan ikke få ta del av den fulle nyheten, men fant åpningstider på Ljusdals Kommune-side i det minste. Jeg gleder meg! Jeg kanskje til og med kan være der på selve åpningen? De nye åpningstidene er så godt som alle «dagtid», det vil si tirsdag til fredag 10-18. Mandager har de senåpent, 10-19, og de har til og med lørdagsåpent 10-14. Det siste synes jeg er helt fantastisk, for da gir det mulighet også for de som arbeider, ja, kanskje foruten de som er tvunget å arbeide også lørdager.

Tenk, jeg kommer til å få tilgang på bibliotek innen 14 dager! Jeg gleder meg! Og siden det er mye som var totalskadet antar jeg interiør er nytt, samt bokhaugen nok er fornyet. Om de har hentet inn brukte bøker fra andre filialer vet jeg dog ikke, men tenk for en jobb det har vært å finne ut hvilke bøker man hadde, hvor mange eksemplarer, hvordan erstatte dette og ikke minst eventuelle oppdateringer? Renovering av et bibliotek er ikke en enkel affære, det er jo ikke bare nye stoler og pulter som må til.

Og jeg tenker med skrekk når det enorme biblioteket i Aleksandria brant på Cleopatras tid. På den tiden var det ikke like mange kopier av noe som helst, ingen mulighet til å få erstattet ødelagte skriftruller med mindre det fantes kopier et annet sted som man visste om og man dermed kunne bestille (og dyrt dessuten) nye kopier fra. Her i Ljusdal mistet vi mange bøker, men ingen av dem var umulig å erstatte. Man kan få tak i kopier av omtrent alt i dag. På den tiden? En katastrofe. Virkelig bok-mord. Vi får være takknemlig for dagens digitale samfunn noen ganger tror jeg!

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.