Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Småprat / Om å skrive dagbok
Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen! Et Hjem – Av Henrik Ibsen Om å skrive dagbok Bibliotek igjen snart! Kilder for fakta Bakgrunnsarbeide er så viktig Automatskrift Japansk bokinnbinding Ville bare dele denne med dere Kristin Lavransdatter av Sigrid Undset Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 6 De hellige hulers land Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 5 Klippehulens folk Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 4 Steppevandring Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 3 Mammutjegerne Jens Bjørneboe – Uten en tråd Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 2 Hestenes dal Rita reflekterer over Jordens Barn – Bok 1 Hulebjørnens klan Hva gjør en bok til en bra bok? Automatskrift Lag din egen notatbok Automatskrift Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 47 Er det noen der ute? Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 46 Det svarte vannet. Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 45 Legenden om Marco Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 44 Den onde dagen 10 feil forfattere gjør Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 43 Et streif av ømhet Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 42 Stille før stormen Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 41 Demonenes fjell Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 40 Fanget av tiden Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 39 Rop av stumme røster Rita reflekterer over sagaen om Isfolket – Bok 38 Skjulte spor Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 37 Skrekkens by Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 36 Trollmåne Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 35 Vandring i mørket Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 34 Kvinnen på stranden Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 33 Nattens demon. Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 32 Hunger. Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 31 Fergemannen Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 30 Utysket Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 29 Lucifers kjærlighet Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 28 Is og ild. Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 27 Skandalen Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 26 Huset i Eldafjord Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 25 Engel med svarte vinger Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 24 I jordens dyp Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 23 Våroffer Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 22 Demonen og jomfruen Rita reflekterer over Sagaen om isfolket – Bok 21 Djevelkløften Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket- Bok 20 Ravnens Vinger Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 19 Dragens tenner Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 18 Bakom fasaden Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 16 Galgeblomsten

Småprat

Om å skrive dagbok

TV og film romantiserer det meste. Alt. Absolutt alt. Husene er større, alle er ‘vakre’, alle har spennende liv der det skjer alt mulig spennende. Og vi sluker det rått, og favoriserer enkelte typer tv-serier eller filmer som tiltaler ens egen smak, uansett hva det nå måtte være.

Jeg er faktisk ikke noe unntak der. Jeg favoriserer spesielt Science Fiction og fantasy selv. Og jeg elsker skrekkfilmer.

Men noe som slår meg er at når temaet dagbok kommer opp uansett filmer og serier er det alltid overdetaljerte dagbøker der folk skriver fantastisk vakkert, selv når de ikke klarer stiloppgaver til skole er de fantastiske skribenter i dagboka si.

Familiedagboken til Pepo d’Antonio di Lando degli Albizzi,, en florentinsk handelsmann. Han redegjorde for dødsfallene i familien som følge av svartedøden i 1348.

Jeg blir faktisk litt misunnelig. Hvem som helst, selv grunne blonde bimbo-personer svever på skyer av filosofi som får meg til å bli grønn av misunnelse. Uansett om de skriver dagligdagse saker som gutter og kjærlighetsproblemer eller mer komplekse problemer som hører til filmens plot er det omfattende og fantastisk.

Når jeg skriver dagbok for meg selv må jeg ta meg litt i kragen for ikke å utbrodere som om det var en fortelling. Det skal jo ikke være for annen leser, selv om jeg kanskje kunne tenkes å la noen lese dagboka mi en gang. Jeg skriver det jo for meg selv. Og hvorfor skriver jeg dagbok egentlig? Jeg skal jo da ikke legge fokus på at noen annen skal lese og finne underholdning. Meningen er vel at jeg skal lette hodet mitt, og gjøre det med mine egne ord? Om mine setninger da blir rotete, usammenhengende, at jeg roter meg inn i en spiral av tanker der jeg hopper fra det ene emnet til det andre, hva gjør vel det? Dagboka skal jo reflektere hodet mitt og hvordan jeg tenker. Om jeg i skrivende stund tenker i spiral må jo også teksten min speile det. Eller?

Nå skal jeg vel ikke hevde at tv-serier og filmer lages for å være realistiske. De lages for å være underholdende. Dagboka mi er ikke hverken underholdning eller film. Den lages av meg, for å dokumentere og fange tanker for stunden.

Jeg lever ikke noe spennende liv. Det jeg har å skrive om i dagboken er neppe spesielt spennende for noen andre. Det meste av mine filosofiske utskeielser skjer gjerne i en av bloggene mine og dermed kan alle lese det likevel. Jeg dagdrømmer ofte og gjerne, og husker at jeg som tiåring skrev en dagbok der jeg fant på superspennende saker.. vel, spennende for en tiåring. Ikke spesielt gjennomført eller bra skapt når jeg fant på disse superspennende hendelser jeg fant opp heller. Og jeg mistet interessen ganske raskt for å finne på en fantastisk dagbok noen skulle ramle over og lure på hvem denne fantastiske jenta var.

Når jeg var 10 ville jeg etterlate meg et merke i verden. Den gangen var det enklest å late som jeg var en annen spennende jente som skrev dagbok. Jeg har gitt opp å være en spennende jente, jeg kommer nok aldri til å være det uansett hvor hardt jeg prøver. Var jeg spennende ville det mangedobbelte mengde mennesker ønske å være en del av mitt liv, noe som ikke er en realitet i dag. Jeg forsøker fortsatt å etterlate meg ett merke i verden, men jeg har satt mitt håp til penna på et annet nivå enn dagbøker nå.

Post a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.