Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Småprat / Skjerp dere! SKJERP DERE!
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Småprat

Skjerp dere! SKJERP DERE!

Jeg leser i nyhetene om hamstringer som går over stokk og stein. Folk lenser hylla for dopapir og kjøper et halvt års forbruk, folk stjeler fra andres handlevogner, og folk uten allergier kjøper laktosefri melk fordi den har lengre holdbarhet så folk MED allergier ikke får noe i det hele tatt.

Alvorlig talt folkens! Dere bringer SKAM over alle mennesker med sånn intelligensbefria oppførsel! SERIØST! Skamme dere skulle dere!

Matleveransen til butikkene er overhode ikke truet. Det er ikke mangel på mat som er saken her og matbutikker skal ikke stenges. Det er skoler og lignende som stenges for å bremse smittespredninga! Har dere noensinne tenkt på hvordan smittespredning det blir av å trenges sånn i matbuikker??

Jeg har selv sett over min matbeholdning for å vite om jeg kan bli satt i karantene om jeg skulle få påvist Corona, så at jeg vet jeg kan spise mat. Jeg har kjøpt noen makaroniesker, spagettiposer og en tokilos sekk med ris og sørga for at jeg har hvetemel til å bake brød av. Jeg har til og med gått så langt som til å kjøpe TO pakker med dopapir i stedet for EN pakke som jeg normalt kjøper. Men den type oppførsel jeg ser nå i media er skammelig. FLATT ut skammelig!

Hvor ble det av solidariteten? Hva skjedde med å tenke litt på andre? Gamle mennesker blir knuffet unna mathyller av unge egoister som skal ha til seg først, og ingen tenker på at det er mer enn nok mat til alle. Jeg trodde virkelig vi mennesker var noe mer utviklet enn primater. Tydeligvis ikke.

Så jeg sier bare SKJERP dere. Oppfør dere som folk. Dere bringer skam over mennesker, men noe som burde være enda værre for dere som individer er den skam dere bringer over deres egne foreldre og den oppdragelse de har gitt dere. Jeg nekter å tro Norge er full av barn oppdratt av egoistiske foreldre som banker inn i ungene å være egoister og ta alt sjøl.

Brems opp og trekk pusten. Det er et influensavirus, ikke et zombieangrep vi står overfor. Transportnettverket er ikke hindret. Det er ikke krig. Ingen grenser er stengt for mat-transporter, og det er mer enn nok mat (og dopapir) i Norge! Du kan handle som normalt! Du KAN gå på butikken også i morra! Det kommer til å finnes mat i butikkene også i morra!

Det er greit å se over skapene og frysern og sørge for at det finnes konservert mat, tørrmat og frysemat så man klarer to uker i karantene dersom man skulle bli sjuk. Det er helt ålreit. Men det jeg ser i media nå har ingenting med å sørge for å ha et par uker matbeholdning hjemme.

Så vær så snill, vis mer respekt, tenk bittelitt lenger enn nesa deres, og RO DERE NED!

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.