Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Bokanmeldelser / Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Bokanmeldelser

Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe

Og nå gleder jeg meg ordentlig for dette er en bok jeg har lest svært mange ganger både som barn og voksen!

Tordivelen flyr i skumringen er min udelte favoritt av Maria Gripe, en bok som omfavner mystikk akkurat passe for et barn, og likevel dyptgående nok for en voksen. Vi møter David, Annika og Jonas som har sommerferie og tar på seg å vanne blomster på Selander-gården. De får nøye instrukser og små hint, og opplever nesten umiddelbart mystiske ting. Jonas er besatt av båndopptakeren sin og skal ta opp alt, noe som til slutt resulterer i at de snapper opp litt brustne samtalsbiter som vekker nysgjerrigheten.

Tordivler spiller en ledende rolle i mystikken som følger, og det er mange innslag fra gamle Egypt her i form av en forsvunnet statue det viler en forbannelse over, de finner noen gamle brev i en kiste i Sommer-rommet, fanger opp en kvinnestemme på bånd både her og der, og merk da en kvinne som ikke finnes lenger, og spiller sjakk med en forlengst død kvinne via telefon.

Alt dette leder de i retning av å finne ut hva som skjedde med denne mystiske statuen. Maria er fantastisk her i denne fortellingen, jeg lever meg virkelig inn i historien og knegger og småsnufser nesten om hverandre. Spesielt ved gjennomgangen av brevene Emilie har gjemt under gulvet i sommer-rommet er rørende og vakre, og de pusler sammen en eldgammel historie fra disse bruddstykker og ved hjelp av iherdig graving sammen med en ungdommelig pastor i bygda si. Det er fantastisk! Enestående! Helt uten sidestykke om du spør meg, som tross alt er svært partisk i denne fortellingen, utvalgt favoritt som den er. Jeg glemmer å tenke over om karakterene er troverdige, hvilket leder meg til å tenke de bestemt er troverdige. Tråden brister slett ikke noe sted jeg kan merke. Jeg kan ikke finne noe å peke på som tilsier at hun har glemt en eneste tråd når hun nøster sammen alt på slutten. Fabelaktig!

Etter å ha lest meg gjennom flere av de store favorittene til Gripe, og avsluttet med denne kommer jeg nok til å ta en pause fra Maria Gripe og vende meg til noen andre favoritter fra barndommen. Men ett kan jeg si: Om dere bare skal lese en eneste bok av Gripes fenomenale samling vil jeg anbefale at det er denne dere velger.

 

På gjenhør!

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.