Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Småprat / Den store bibliotek-sorgen
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Småprat

Den store bibliotek-sorgen

Jeg må få dele med dere en av mine private sorger. Jeg bodde omtrent på bibliotek i min ungdom. Kom til biblioteket fredag med en ransel helt tom for å kunne fylle den med bøker så jeg hadde å lese over helgen.. hadde som regel lest ut alt før søndag og troppet opp så fort jeg kunne mandager for å levere bøker igjen. Direkte etter jeg flyttet til Sverige døde min bibliotekvane ut av mange grunner, jeg hadde så lite ork og tid, så jeg prioriterte annet. Mens jeg hadde hesten ble det til at all fritid gikk med til hesten og hagen hjemme, og dermed tok det lang tid før jeg skaffet bibliotekkort.

Nå som jeg tilbringer all ledig tid med J ble det til at jeg oppsøkte biblioteket her i Ljusdal. Men jeg rakk ikke mange besøk før en idiot bestemte seg for å brenne ned kommunehuset. Rett ved inngangen der han bestemte seg for å tenne på lå biblioteket..

I dag er informasjon om åpningstider «midlertidig stengt pga røk, sot og vannskader». Ingen kjent gjenåpnings-dato da de enda ikke har blitt enige hvordan de skal renovere eller gjenoppbygge kommunehuset. De nærmeste bibliotek har åpent til klokken 19 kun en dag i uken, så klart på en dag der det er umulig å få gå tidligere enn våre arbeidstider til 18.00, og å kjøre dit etter arbeidstid gir meg kun tid til å hente bøker jeg allerede vet jeg skal ha (og om jeg er heldig så har bibliotekaren reservert de til meg fordi jeg har ringt i forkant) og ingenting av den koselige «vandre mellom hyller og se etter interessante bøker» som jeg elsker så mye. Jeg kan altså ikke få noen biblioteksopplevelse. Bokbussen har en dag i uken den er her i tre hele timer.. på Mandager. Igjen en dag jeg ikke får gå tidligere. Den er her da til klokken atten… når jeg slutter. Jeg har ikke sjanse. Det finnes helt enkelt ikke en biblioteksløsning for meg. Om så bare ET bibliotek i Färila, Järvsö eller Tallåsen hadde hatt en lørdag eller søndag åpent av og til, kanskje om så bare en gang i måneden, hadde jeg hatt sjanse til å få gått på bibliotek og kost meg med å gå langs bokhyllene, gripe en bok og lese en liten stund i en koselig stol før jeg bestemmer meg for å låne den.. og lese tidsskrifter jeg aldri tar meg råd til å kjøpe selv. Men det tilbys ikke..

Ljusdals ungdom og barn har nok et mindre bibliotek på sine respektive skoler, men det kommer jo ikke til noen nytte for lesehester som ikke er skolebarn. Likevel får de nå et svært begrenset tilbud når det kommer til lesing og kultur på den fronten. Den som tente på kommunehuset her har nok ikke tenkt på at den eller de instanser han ville ramme med dette ikke var de eneste som ble berørt.

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.