Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Bokanmeldelser / Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket - Bok 12 Feber i blodet
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Bokanmeldelser

Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket – Bok 12 Feber i blodet

12feberiblodetMen nå dere, dette er en av bøkene jeg begynner å like Villemo. Villemo og Dominic har som Niklas og Irmelin fått forbud mot å gifte seg, og har blitt holdt fra hverandre. Irmelin har vært i Danmark hos Cecilie siden «oppdagelsen», og Dominic bor jo i Sverige. Tilbake i Norge er Niklas og Villemo.

Slekten samles omsider i Danmark til Lenes bryllup. «Barna» har fått strenge formaninger om hvordan de får omgås, men Villemo har planer om en skikkelig orgie i omfavnelse i alles åsyn når besøket er over. Dette snytes hun for, og begir seg hodeløst avgårde nok en gang for å følge sine nykker. Jeg er fortsatt irritert over hvordan hun støtt setter seg selv først i alle henseenden, men det viser seg det er litt hell i uhell at hun gjør dette; Dominic er tatt til fange, og hun kan få ham fri om hun gjør visse tjenester.. Neida, hun forblir jomfru, men litt småsnuskete er det nok får man si. Spesielt tidsalderen tatt i betraktning.

Villemo er like hodeløs og vill som alltid. Hun følger regelrett etter han og forkler seg som gutt. De sendes i døden av en danskevennlig kommandant, men unnslipper, bare for å gå fra asken til ilden. Og hele veien er Villemo med.

Når hun avsløres blir det en del pikante småproblemer, og de er dessuten midt i snapphaneland. Jeg reagerer på at hun beskrives så usannsynlig skamløs. Fysj. Det er ikke pikant eller hyggelig i det heletatt.

I denne boken synes jeg Margit holder seg ganske bra på matta med historiske prekner, her er det akkurat nok bakgrunn til at man får kjøtt på bena til hvorfor det er som det er. Flott arbeide, Margit! Jeg er storfornøyd.

Jeg er derimot fortsatt ikke spesielt imponert over Villemo. Riktignok får vi her se den ene demonstrasjonen etter den andre om hennes skjulte krefter. Det virker som hun i utgangspunktet ikke har så mye krefter selv, men at hun er mer en kanal for de krefter fra tidligere rammede. Og her dere, får vi et lite hint om noe som jeg selvklart vet alt om allerede, nb spoiler spoiler bigtime! Tengel og de andre er der! Ikke fysisk, ikke direkte som gjengangere men.. ja, de er der. De kan fysisk røre ved Villemo ved et tilfelle, og hun kan se dem når kraften fyller henne fra dem. Og jeg elsker senen med kaperkapteinen. Fantastisk! Ikke like moro at alt tar livet av han, men på den andre siden er det ikke mer enn han fortjener.

Jeg trives med fortellingen når hun har rømt fra båten, hun havner på en øy og får sjanse til å redde en gammel fisker fra sultedøden. Kaperne har vært der og slått han ned, og Villemo får igjen jobb på seg med å bytte i seng, vaske syk gammel kropp og ordne opp. Hun burde ha ganske god vane nå faktisk. Og denne gangen klarer hun grøten! 😉 Men nok en gang blir hun døden nær av sykdom. Hvor mange ganger har det skjedd nå? At hun dessuten venter barn.. men heldigvis kommer Dominic og Niklas og redder henne, og hun får en sønn. Jeg blir glad når hun kaller ham Tengel. En helt normal Tengel.

Det legges stor vekt på dette med rammede barn, risikoen er så enorm og så videre og så videre, men det fremkommer ikke riktig hvordan familien reagerer når ingen av dem får noe rammet barn. Etter alle disse formaninger og sjelelig tortur, og så skjer det liksom ingenting! Men de gjør liksom ingenting utav det. Nå vet jo jeg hva som skjer i neste bok og jeg hopper ivrig for å komme til den, for det er en bok jeg liker. Men vi er nå fortsatt på denne boken.

For å forsøke å oppsummere boken: Handlingen er litt hoppende. Det er litt for mye fokus på at Villemo renner som ei kjette i løpetid etter hannkatten sin, og for lite fokus på noe som kunne vært en bra historie. Jeg synes Margit legger alt for mye på seksuelle saker her i stedet for alt det andre som faktisk er intressant. Snapphane-delen er da spennende nok men på en måte synes jeg de forsvinner litt for kjapt unna. Og Villemo og Dominic kommer litt for enkelt unna synes jeg. Om det hadde vært mer fokus på Villemos evner kunne jeg forstått det men jeg føler meg litt snytt når snapphanedelen er unnagjort.

Uansett er boken fortsatt en underholdende bok. Margits fortellerstil passer meget godt til meg, jeg nyter enkleheten i språket fortsatt. Innimellom kommer det ord som antagelig ikke ble brukt i den tidsperioden (De bruker ordet Stupid om fogden i bok 8 for eksempel) men jeg synes ikke det sjenerer meget for min del. Språkmennesker irriterer seg nok mye mer enn jeg.

Nå gleder jeg meg til å ta fatt i en av mine favorittbøker i serien!

 

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.