Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Bokanmeldelser / Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Bokanmeldelser, Leseglede

Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning

I dag har jeg avsluttet boken Stormens Vandrare skrevet av Dan Hörning.

Etter Dan skrev boken Svärdspel i Hadarlon begynte han på en triologi han kalte «Mörkretriologin». Den første ble døpt Stormens Vandrare.

Boken fortsetter med de hovedpersoner vi møtte i Hadarlon-boken, men jeg merker umiddelbart mens jeg leser at forfatteren har fått mer øvelse. Boken føles mye mer bearbeidet i teksten, og berettelsen flyter lett fra første stund. Venneflokken har blitt splittet og det har gått noen år når vi kommer in i berettelsen her. Dette fører til en del scenebytte der man hopper mellom de ulike personene og der de befinner seg.

Teksten er sammenhengende og bra skrevet. Det males opp et bilde som er tydelig og lett å forstå. Det føles ikke som teksten er ujevn og hakkete i denne boken, og som sagt merkes det erfaring i teksten denne gang. Ingenting er famlende eller leter blindt, den røde tråden føles ikke som den brister.

Boken byr på noen overraskelser. Ingenting er rosenrødt, og holywood happy ending ligger langt fra virkeligheten her. Det er hudløst, smertefult og virkelighetsnært. En liten romanse for den minst tenkelige personen finner vi midt i det hele og dette setter en mørk personlighet i et helt annet lys. Jeg fatter medynk med en av personene fra Hadarlon-boken som jeg totalt avskydde når jeg leste boken, jeg begynner å forstå mye mer av den komplekse personligheten vi begynner å ane. Ikke minst siden boken dessuten byr på en liten novelle om den omtalte tidfestet til en stund før Svärdspel i Hadarlon skjer og alt faller på plass. At den Navnløse brått dukker opp helt på slutten gir det hele en pikant liten piff jeg ikke husket fra forrige gang jeg leste boken dessuten.

Det er mange puslespillbiter vi får i denne boken. Bitene begynner å danne et mønster som får meg til å føle at historien er så mye større enn det som rommes mellom to permer. Og avslutningen er en real cliffhanger som får meg til å banne, tross at jeg faktisk har lest inn oppfølgeren som lydbok og egentlig vet hvordan det hele går 😉

Oppsummeringsvis kan jeg vel si som følgende: Denne boken er kvalitetsmessig mye bedre enn sin forgjenger. Fortellingen er sterkere, jevnere, og hele boken bærer preg av mer erfaring og hardt arbeide. Teksten er ikke like simpel, den har modnet og utviklet seg, og forfatterens penn er sterkere. Alt i alt en svært behagelig leseopplevelse.

Jeg kan varmt anbefale boken Stormens Vandrare.

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.