Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Bokanmeldelser / Jeg har lest Agnes Cecilia - En selsom historie av Maria Gripe
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Bokanmeldelser

Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe

Jeg fortsetter på Maria Gripe og har nå lest denne godbiten. Agnes Cecilia – En selsom historie er definitivt en av de store godbitene. Denne har jeg lest minst to ganger før, og gledet meg til å ta fatt på denne.

Vi møter foreldreløse Nora som vokser opp hos Karin og Anders. Hun har en fosterbror i Dag, og hunden Ludde som alle elsker henne. Selv sliter hun innimellom med en identitetskrise, og andre ganger med vonde tanker om at de kun tar seg av henne av plikt, at de egentlig vil slippe henne, hun er en byrde og så videre. Jeg tror mange foreldreløse kan slite med slike tanker når de må forholde seg til noen som tar seg av dem. Hennes foreldre døde i en bilulykke mens hun var meget liten, og dette ble hysjet så ned at hun ikke engang fikk vite de var døde. Alle fortalte henne at de bare var på en lang reise og det var usikkert når de kom hjem. Mange år senere ble hun totalt overrumplet da Karin og Anders valgte å besøke graven til Anders foreldre og deretter plumps informerer «nå skal vi til dine foreldres grav» uten noen for-forklaring.

Dette er nok tøft for hvem som helst å ta inn over seg, og jeg forundres over at Nora ikke reagerer mer enn hun gjør. Hun er litt sur og tverr, lett hevnlysten men det var det liksom.

Selve historien begynner enda lenger ut, etter Anders og Karin har kjøpt en stor leilighet. Nora føler seg umiddelbart hjemme men opplever selsomme saker. Skritt uten eiere, en dukke som snakker med henne og gjør mystiske ting, en klokke som tikker baklengs kun når disse skrittene høres… Og musikk fra et piano som ikke er der. Hun opplever dette så ofte så hun begynner å forske på dette. I begynnelsen kun alene, men etterhvert blir fosterbroren Dag involvert. Det hele ender med å finne en slektning til Nora hun ikke visste hun hadde, og med å avdekke en sørgelig historie om en ung kvinne som døde alt for ung og etterlot seg et foreldreløst barn en lang stund tidligere.

I det store og det hele har jeg møtt denne type historie hos Maria Gripe før, ikke minst i min favorittbok Tordivelen flyr i skumringen, men dette plager meg ikke! Jeg elsker når hun beskriver slike gamle tragiske godt skjulte hemmeligheter som senere avdekkes av foretaksomme ungdommer! Jeg elsker denne historien. Så levende og enkelt fortalt, jeg lever meg helt inn i den uten noe problem og er helt med hele veien! Mange personligheter nevnes uten at man går i dybden, men hovedpersonene er svært godt beskrevet. Selv for en voksen leser som meg fanger Maria Gripe meg med sin magi i denne fortellingen. Hadde jeg ikke hatt en annen favoritt ville jeg bestemt hevdet at Maria kan ikke bli bedre enn dette her, men jeg skal nå lese Tordivelen flyr i skumringen, en bok som for meg utklasser samtlige andre bøker hun har skrevet som en ypperste favoritt fra henne. Gled dere som skal lese Agnes Cecilia, dere har en riktig lekkerbisken i vente!

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.