Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Bloggutfordring / Oppsummering av bloggutfordringen
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Bloggutfordring, Småprat

Oppsummering av bloggutfordringen

Siden min venn Fivrelden kastet meg ut i en utfordring å delta i en konkurranse med min tekst Kristin ville jeg utfordre henne også utenfor sin egen komfort-sone. Jeg kastet hansken, den ble lest, svettet over og så tatt i mot.

De siste fem dager har både hun og jeg hatt et blogginlegg om dagen der vi skriver dikt i automatskrift, ingen redigering tillatt og kun 10 minutter å skrive på. Hvor kort eller langt man skriver er jo da etter hva man vil.

Hva ville jeg ha ut av dette? To ting.
Jeg ville utfordre oss begge, også meg, ut av komfortsonen og poste noe som strengt tatt kan ses på som en kladdeoppgave, et utkast.
Og jeg ville vise Fivrelden hvor lekent og løssluppet tekst kan være, og at selv det mest uperfekte og uferdige kan ha en skjønnhet og en mening. Det vil si.. at også hennes uferdige tekster kan komme under den kategorien.

For min egen del er det å poste noe uferdig ikke den største utfordringen, jeg synes det er mer skummelt å sende inn noe til et forlag. Men Fivrelden er mer opptatt av finpussing og redigering til teksten har oppnådd det maksimale av sitt potensiale, hun er perfeksjonist, og hennes utdannelse bare støtter oppunder dette. Jeg kastet henne rett og slett ut på dypt vann, for å se om hun kunne svømme.

Og det kunne hun!

Under disse fem dagene har jeg utfordret og presset meg selv til å skrive og poste noe jeg kanskje ikke så åpent hadde vist hvem som helst, og jeg har utfordret henne til det samme. Vi har begge hatt de samme begrensninger, og vi har begge selvklart vært nervøse. Jeg kan ikke snakke for min egen tekst, jeg er en spontanskriver svært ofte, men for Fivreldens del kan jeg si såpass; Under disse fem dager har jeg merket hvordan teksten var svært anspent og nervøs den første dagen for så å trille lekent frem dag fire. Lekent og løssluppent. Og det tror jeg teksten i dag ville vært også om hun ikke hadde presset seg utenfor sin komfortsone igjen ved å prøve dikt med rim. Tross at diktet med rim er en av de svakere så er det fortsatt en leken følelse i det, det er lov å leke og ikke ta det så tungt om det ikke blir helt perfekt med en gang. Og likevel er det en av de diktene som har berørt meg mest av det hun skrev. Jeg leste hennes tekst og traff meg selv i døren. Ikke helt det jeg ventet av denne utfordringen kanskje, men jeg tar med meg det og gleder meg over det.

Jeg vil dermed oppsummere disse fem dagene som svært lærerike, og krevende på mange måter, fordi vi begge har begitt oss utenfor vår komfortsone. Og har vi hatt det morro? Jeg har i alle fall det!

Takk for følget Fivrelden! Og som jeg sa tidligere, fra og med i morgen kan du om du vil slette eller redigere tekstene etter egen vilje 😉 Jeg håper du våger la de fleste av dem ligge, for jeg synes faktisk de er fine, men valget er ditt. Jeg er svært stolt av at du våget å ta i mot min utfordring, og enda stoltere over at du gjennomførte hele uten å falle for fristelsen å slette det dagen etter!

2 Comments

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.