Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Bloggutfordring / Utfordring fra Facebook også som bloggutfordring!
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Bloggutfordring

Utfordring fra Facebook også som bloggutfordring!

Fivrelden utfordret meg til å liste opp ti bøker som følger meg gjennom livet.
Ufrodringen lyder:
«Jeg ble oppfordret av ****** til å liste opp 10 bøker jeg har lest som har blitt med meg siden. Satt spor så å si. Oppgaven innebærer å ikke tenke for mye på hvilke bøker jeg skal liste opp, men skrive de 10 første jeg kommer på.
Nå skal jeg utfordre ti andre til å gjøre det samme. Jeg synes det er interessant å høre hvilke bøker folk nevner når de ikke har betenkningstid. Hvilke bøker har berørt deg?
Gjør som meg og merk meg i din status så jeg får se. Kanskje oppdager jeg ny litteratur også. Dersom noen ikke skulle ønske å være med er det selvfølgelig bare å fjerne taggen, og jeg legger noen andre til isteden. Selv om jeg måtte velge ti, er alle selvfølgelig veldig velkommen til å delta, og jeg gleder meg til å lese din liste»

Siden hun postet den på bloggen sin også gjør jeg også det, så her kommer min liste.

1: Sølvhingsten, av Elyne Mithcell. Det er nok den aller første boken som har grepet meg så mye at jeg har lest den igjen og igjen, også den dag i dag. Jeg fikk den i disney junior bokklubb, sammen med etterfølgere, og brukte en del tid på å saumfare bruktbutikker etter enda fler av disse bøkene etter jeg ble for gammel for bokklubben.

2: Hulebjørnens klan av Jean M. Auel. En bok jeg leste i svært ung alder, og som jeg måtte angripe flere ganger før jeg kom gjennom. 12 år er en ung alder for såpass tunge bøker men jeg kom gjennom og ble fenget. Siden ventet jeg 14 år på bok nummer 5 i serien på 6 bøker totalt.

3: Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe. En av de første bøker som introduserte meg for et lett overnatulig inslag i bøker i en hverdagssituasjon som faktisk er vår egen verden, og jeg elsket berettelsen fra ende til annen.

4: Ringenes herre av J. R. R. Tolkien. Bøkene om en verden så fjern og overnaturlig at jeg ble sittende fast i den og ikke kom løs. Jeg ble helt frelst, og er fantasy-tilhenger for evig tid på grunn av han og han førte meg videre til en av sine beste venner:

5: Narnia-serien av C. S. Lewis. Jeg ble først introdusert til bøkene gjennom BBC sin filmatisering i miniserier i julen og etter det var det gjort. Jeg slukte bøkene og er nå den lykkelige eier av en stor murstein av en samlebok som har samlet alle bøkene i samme perm takket være en av mine beste veninder.

6: Ronja Røverdatter av Astrid Lindgren. Joda, Brødrene Løvehjerte og Mio min Mio følger også med meg her, men akkurat Ronja har fulgt meg særlig tett. Hun lever et så enkelt liv som jeg misunner henne, og har en frihet som få får oppleve i dag. Jeg ga navn til min favorittkatt etter henne dessuten.

7: Harry Potter-serien til J. K. Rowlings. Jeg ble forelsket i filmene uten å noensinne ha fått lest bøkene, og har selvklart anskaffet bøkene. I første omgang på norsk, men nå vil jeg lese på orginalspråket også og har kjøpt de som e-bok til min leseplate og har begynt nytelsen i å gjenoppleve potter-universet som får meg til å le så jeg griner og gråte som et barn på samme tid.

8: Margit Sandemo sin Sagaen om Isfolket. Jeg kan ikke velge bare en bok her egentlig, men om jeg må burde det nok være Trollmåne, bok nummer 36 i serien. Det var den første av bøkene jeg fikk lest da den gikk som føletong i Allers eller Hjemmet en sommer jeg var hos mine besteforeldre, og i mangel på annet å leste pleide jeg lese føljetongene. Og løp til biblioteket for å låne bøkene fra bok 1 og utover, samt begynte å ønske meg bøkene i jul og bursdag.

9: Kristin Lavransdatter, av Sigrid Undseth. Denne triologien er så merkelig fengende, så sterk, så gripende, at jeg ikke kan legge fra meg boken når jeg vel har begynt å lese. Jeg elsker berettelsen, den litt gammelmodige stilen i Sigrids språk, språk fra en tid lenge før meg, og som sterker følelsen av å være i et helt annet univers på samme tid som det er så velkjent og hjemmevant.

10: Den uendelige historien av Michael Ende. Å som jeg misunnet Bastian å få komme inn i sin favoritthistorie, og som jeg lengtet etter at det samme skulle skje med meg også. Det har enda ikke skjedd annet enn i min fantasi, men håpet har jeg nok ikke gitt opp!

Vel, her har du min liste over ti bøker. Nå skal jeg poste denne også på facebook, og utfordre 10 stykker med navn der, og jeg utfordrer nå deg som leser til å gjøre det samme som meg!

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.