Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Småprat / Wir Kinder vom Bahnhof Zoo
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Småprat

Wir Kinder vom Bahnhof Zoo

Hvor mange av dere sier «åh!» med gjenkjennelse i blikket av denne tittelen?
Kanskje ikke så mange. Men om jeg da sier «Å være ung er forjævlig» da?

Jeg tenkte meg det. Dere som kjenner igjen den siste tittelen er nok de samme som har fått ta del av den samme anti-doping-kampanje på skolen som jeg; Å se filmen «Å være ung er forjævlig» på skolen. Filmen baserer seg på selvbiografien til Christiane Felscherinow, mer kjent for oss som Christiane F, med samme navn som boken. «Vi barna fra Bahnhof Zoo».

BahnhofEn kjapp liten påminnelse for de som bare kjenner igjen navnene men ikke handlingen:
I filmen møter vi tolv år gamle Christiane som har flyttet til Berlin med sin mor og søster. Hun begynner uskyldig hasj-røking med vennene sine på klubben hun foretrekker å dra til på kveldene, og etterhvert forflytter de unge seg til alle andre mulige dopingpreparater. Tretten år gammel begynner hun med Heroin og er prostituert og tungt narkoman. Hun blir «fersket» av sin mor og morens nye kjæreste ved en uheldig overdose, og moren forsøker på alle vis å hjelpe henne ut av dette, men Christiane ender med å ta overdose på et toalett med vilje for å slippe unna når en av hennes nære venner blir funnet av overdose.

Filmen er brutal, og skjuler lite. De spesielle effektene tatt i bruk for å vise en narkomans hverdag er skremmende ekte, og likevel ble filmen kritisert for å romantisere bruk av narkotiske midler og prostitusjon. For meg står filmen som et levende eksempel på baksiden av medaljen: Rusen er ikke alt, den går fort over, og tilbake står du med det evige jaget etter penger for å kjøpe mer, og desperasjonen det leder til om du ikke lykkes skaffe penger.

David Bowie tok stor del av filmen både ved å stille opp på gjenskapelse av konserter samt musikken til filmen, også han ville gjerne hjelpe i kampen mot narkotika.

Jeg husker filmen traff meg hardt når jeg var i unge tenår og så filmen, og jeg har i voksen alder sett den ved fler anledninger. Den er like skremmende og smertefull den dag i dag.

Hvor vil jeg hen med denne praten? Jo, først vil jeg oppfordre dere til å lese boken, for det er en fantastisk stykke berettelse i all sin hudløse og forferdelige virkelighet, men også fordi Christiane nå skal gi ut en ny selvbiografi! Ja! Dere hørte rett! Hun lever enda, og er i dag en 51 år vakker dame som nå er klar for å dele resten av sin fortelling med verden. Etter utgivelsen av sin første selvbiografi ble hun litt av en kjendis i Tyskland, men desverre ble også Banhof Zoo, Vest-Berlins største togstasjon, litt av et senter for valfarting fra ungdommer. Desverre var det mange som søkte seg til Berlin og nettopp Banhof Zoo for å etter sitt nye idol, men svært mange kommer dit kun for å se hvor alt skjedde.

Den nye selvbiografien heter Mein Zweites Leben og lanseres i Tyskland 10 oktober. Jeg er nok en av de som gleder meg til den kommer og som vil vente utålmodig på norsk oversettelse så jeg kan ta del av hennes historie. 

Om dere ikke allerede har sett filmen vil jeg oppfordre dere til å se den. Og vær forberedt på sterke grafiske scener.

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.