Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Småprat / Fangirl-squeeel!
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Småprat

Fangirl-squeeel!

For ganske lenge siden sökte jeg opp Lisbeth Pahnke sin webside og sendte fanmail til henne. Og för jeg skriver noe mer; Unnskyld for svenske bokstaver, er på en svensk PC og gidder ikke stresse med tastaturspråket her 😀

brittaogsilver

Lisbeth sine böker fulgte meg når jeg var liten jente med hennes jordnäre Britta og Silver-bokserie om Britta, en tenåringsjente som får en ung ponnyhingst som plaster på såret når hennes favoritthest på rideskolen dör i en bilulykke. Serien, i motsetning til veldig mange hesteböker, holder beina godt plantet på jorda, og alle eventyr hun opplever er slik som alle hestejenter kunne oppleve, innridning, innkjöringer, alt kluss en ponny kan finne på og så videre. Vi får fölge Britta fra ung jente til voksen og ferdig utdannet, som sliter for å få endene til å mötes i sin drömmejobb som ridelärer, og alle påfunn hun finner på selv, alle lure ideer som kanskje ikke går så bra og hele veien er det fullt tenkbart å tenke «dette kunne väre meg!»

Det er nettopp denne jordnäre stemningen som får meg til å fullkomment elske serien, ingenting av seriens berettelse er over-fantastisk eller kliss usannsynlig at noen andre enn holywood-skuespillere på film kunne opplevd. Språket er enkelt og du kan gjenkjenne deg i alle hennes formuleringer og personligheter. Og ja, hun er en av mine store inspirasjonskilder bak min egen skrivestil, min egen beretterstil og mine egne karakterer. Hun har inspirert meg stort i min slagg-fortelling om Kezan, og selv i dag tenker jeg med lykkelig sukk tilbake på late sommerdager med et glass saft, myggstikk og Britta og Silver i hver eneste veske man tok med seg.

Og vet dere hva? Jeg fikk ingen svar, så jeg trodde mailadressen jeg hade funnet ikke fungerte lenger, men nå oppdaget jeg et svar fra april, på mailen jeg ikke har logget inn på veldig lenge!
Gjorde hele min dag! 😀 Hun takket for fan-mailen og utrykte glede over at hun hade merket meg på den måten hun faktisk har!

Nå skal jeg definitigt raide bokbörsen! 🙂

One Comment

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.