Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Godt sagt / Å ta i mot negativitet.
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Godt sagt, Småprat

Å ta i mot negativitet.

På grunn av mange samtaler med en venn i løpet av de seneste måneder, like mange samtaler med en annen venn, og det faktum at alle som skriver noe vekker en eller annen form for oppmerksomhet og mottar synspunkter som ikke alltid er hyggelige føler jeg at jeg ville tenke litt høyt sammen med de få som leser min blogg.

cropped-quill-and-ink1.jpgMennesker vil alltid ha synspunkter om alt mulig. Noen har veldig få synspunkter om veldig lite, andre har mange synspunkter om absolutt alt enten de har innsikt eller ikke. De fleste har gjerne et par ting de har svært sterke synspunkter på. Noen er dyktige på å formidle sine synspunkter saklig, andre slenger ut sine synspunkter og anser seg ha rett til å krenke alt og alle i alle retninger mens de gjemmer seg bak sin rett å syns noe. Jeg må innse at dette venter også meg når det gjelder min livsdrøm om forfatterskap. Uansett hva slags bok jeg skriver og uansett hvor stolt jeg selv er av dette må jeg forvente at det vil finnes hundrevis, tusenvis av mennesker som ikke vil synes min bok er noe bra. Og at like mange vil synes min bok bare er ren og skjær dritt. De fleste vil bare ignorere mine skapelser, og noen få vil ynde å fortelle meg i detalj hvor forferdelig det jeg har skapt er, i rike detaljer, mens de krenker meg som person på toppen av det hele.

Det vil vente meg. Vi har sett det skje hele tiden, hvordan ett menneske kan idiotforklares av flere andre fordi denne har andre synspunkter.

Det er greit at folk ikke liker det jeg skaper. Det er helt ok at ikke alle kan like meg. Jeg forventer likevel et visst minstemål av folkeskikk når dette uttrykkes like så vel som jeg innser at det kan jeg glemme. Folk flest er tankeløse, veldig få er slemme med hensikt, og veldig mange er klossete i ordvalg helt ubevisst. Likevel vil det finnes noen få som går inn for å krenke med viten og vilje mens de gir fullstendig blaffen i hvor ille de oppfører seg, eller hvor mye de knekker ett annet menneske.

Jeg må være forberedt på dette. Og jeg har et våpen jeg akter å sparke inn i ryggmargen min, og som jeg gjerne vil dele med dere.

Det er en liten berettelse, kanskje en vandrehistorie for alt jeg vet, men det blåser jeg i fordi poenget er ytterst korrekt:

Buddha was well known for his ability to respond to evil with good.  There was a man who knew about his reputation and he traveled miles and miles and miles to test Buddha.  When he arrived and stood before Buddha, he verbally abused him constantly, he insulted him, he challenged him, he did everything he could to offend Buddha.  Buddha was unmoved, he simply turned to the man and said, “May I ask you a question?” The man responded with “Well, what?”  Buddha said, “If someone offers you a gift and you decline to accept it to whom then does it belong?”  The man said, “Then it belongs to the person who offered it”  Buddha smiled, “That is correct.  So if I decline to accept your abuse does it not then still belong to you?”  The man was speechless and walked away.

This is a great strategy on how to deal with rejection.  Don’t let someone else’s view destroy the way you feel about yourself. That doesn’t mean not to listen but don’t just accept their view either.  We all have a right about our own perceptions and your perception of yourself is very important.

 

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.