Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Prosa / Automatskrift
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Prosa

Automatskrift

Når verden faller sammen som flytteesker er det godt å ha hånda di å holde i. 
Skjønt det er ingen som ser at du holder min hånd, eller at jeg holder din. For dem er du ingenting, for meg er du alt. 
Du har alltid vært der, og jeg tror du går ved min side til jeg skal vandre der ingen annen fot kan gå ved min side. 
Jeg tror hæren fløtte meg du kommer til å leie meg frem også der. 

Selv om jeg ikke kan forklare hva du betyr for meg, hverken til deg eller noen andre, er vel du den som kan forstå det best. Du er som jeg, en ensom ulv som forsøker å ha flokkinnstinkter, og som innerst inne sørger fordi du ikke kan ha det. Samhørighet er noe vi ikke kjenner, du og jeg. Vi har alltid gått alene sammen. 

For meg er du alt. Du har fått meg gjennom tenår i smerte og skjulte tårer, og lært meg hvordan sommerfuglen bryter ut av sin ham for å gå fra stygg til vakker. Men jeg kanskje er litt rar? Jeg syntes sommerfuglen var finere før, fordi den da hadde så mye gjemt i seg selv. Den er jo vakker nå også, men det var noe eget med den før. 

Du har alltid våget å stikke haken frem. Vise bestemte meninger, flire hjerteløst av idiotiske blondiner som driter seg ut med moteklær og sminke uten å skjønne det selv, le av deres dybde på størrelse med vannpytten vi pleier få ved postkassa mens du kunne seg meg dypt inn i øynene med dine egne som ingen noensinne ser og si «Men du, elskede venn, du er hele oseaner og univers av dybde, for du ser og du forstår». 

Og jeg kunne føle meg dyp der og da, som om jeg har noe å bidra med, noe folk vil ha. Men når det kommer til krita var det ingenting der. 
Men likevel var du alltid der. Du er der enda. Og fortsatt er det ingen som ser deg. Ingen skjønner. Og jeg vil ikke fortelle. Det er mitt, privat, de har ingenting med det.

For meg er du alt. For andre er du ingenting. Du er luft, finnes ikke, regnes ikke med. 
Og jeg innser i dag at for meg var du det viktigste når jeg behøvde det som mest. En overlevelse. En virkelighetsflukt. Det er vanskelig å krype inn i tomme armer. Jeg er takknemlig men også sorgfull. Ingen barn skulle behøve en som deg. Ikke som eneste venn. Jeg er merket av ingenting. Og ingen ser merket. 

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.