Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Nona / Resensjon av Lysets barn del 1 - Løvens merke
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Nona

Resensjon av Lysets barn del 1 – Løvens merke

Mange av dere der ute vet at jeg skriver, og har gjort det siden jeg lærte hvordan. Min første bok skrev jeg på barneskolen, en femtensiders håndskrevet sak som het «mysteriet med det forsvunne badehåndkleet». Ingenting verdig noen pris kan jeg vel si, men jeg hadde det gøy mens jeg holdt på. Og min stolthet da læreren min ville lese «boka» mi ville ingen ende ta. 

penandquill.gifMine evner til å skrive har tatt seg opp en liten smule vil jeg påstå. Jeg har skrevet et par tre bøker der jeg og en av mine beste veninder Lita har en stor rolle. Nå de siste månedene har jeg begynt på en revidert utgave av disse svært barnslige tekstene om Kezan og Prinsen fordi det er morro. Disse bøkene om Kezan og Prinsen har svært liten kvalitet tekstmessig, men høy affeksjonsverdi for meg og Lita. Jeg kommer nok aldri gi ut disse opprinnelige orginale berettelsene. Tror jeg da 😉 

Ikke mange år etter jeg begynte på Kezan og Prinsen begynte jeg også på en berettelse om Nona. Jeg var vel kanskje noen og tyve år gammel da? Knapt? Det var i alle fall første gang jeg skrev om Nona. Da jeg viste frem det jeg hadde lest til en venn ba denne meg om å skrive mer, han ville lese hvordan det gikk med Nona. Slik ble lysets barn født. Del 1 er ferdig i grovutkast etter en revidering av språket, og jeg er langt over halvveis på del to. Som alle skribenter vil man gjerne ha en håndfull betatestere som leser gjennom teksten og peker ut feil og mangler. Min aller første betatester er selvklart min mann. Men nå har også Per Andersson, en venn av meg fra Sverige lest gjennom del 1 i sin helhet slik den er nå. Og han beæret meg med en resensjon: 

«Jag har läst Nona del ett av Rita Simonsen!

Jag tycker att boken fångar läsaren bara efter några sidor och behåller den greppet hela vägen med några lite långsammare passager.
Det är svårt att läsa en fantasybok utan att dra paraleller till sagan om ringen och Harry P men storyn håller sig på gott avstånd från dem, Personligen så är jag nyfiken på Vim han dyker in då och då men vad gör han däremellan?

Omgivningarna är lagom detaljerat beskrivet så att min egen fantasi får utrymme att sätta lite prägel på landskapet, för en novis inom fantasy genren så är genomgången av de olika typer av drakar intressant.

Jag har säkert missat lite mellan raderna iom att jag inte läser norsk som infödd, men jag tycker att texten flyter på lätt utan att vara tunn, den är spännande och jag vill gärna följa med på äventyret..»

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.