Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Bokanmeldelser / Labyrinten av Kate Mosse
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Bokanmeldelser

Labyrinten av Kate Mosse

Jeg har problemer med å spontant kjøpe en bok. Jeg vet ikke hvorfor, jeg har alltid elsket å lese, og jeg lånte massevis av bøker på biblioteket i mine yngre år, men å faktisk kjøpe en bok uten grundig forskning først er vanskelig for meg.

Kanskje fordi det å kjøpe en bok er en investering, en utgift, og jeg ikke har lyst til å angre kjøpet. Derfor pleier jeg låne boken først på biblioteket før jeg kjøper den, eller jeg leser i det minste litt anmeldelser for å vite hva jeg kan forvente meg.

Visse forfattere er trygge kjøp. Har man likt alt annet fra forfatteren er det bare å kjøpe videre, men en ny forfatter vil jeg snuse og smake litt på først.

LabyrinthBookCoverEtt unntak er boken Labyrinten av Kate Mosse. Jeg tuslet inn i bokforetningen før kinotur en dag, fordi vi skulle tilbringe noen timer fra sentrene stengte til filmen begynte i byen, og jeg ville ha en bok å lese på mens vi ventet. Jeg hadde et fåfengt håp å finne Maria Gripe eller noe, siden jeg bare har en trio-bok av henne i bokhylla og jeg ville ha noen av de andre bøkene, men selvklart finner man ikke noe nye Maria Gripe nå lenger. Jeg må nok på antikvarium. Hvordan det nå enn var sto akkurat Labyrinten på utstilling midt i lokalet. Antagelig var det ikke svært lenge siden boken ble sluppet på markedet, og den hadde fått fin og profilert plass i butikken.

Den dro i meg. Lokket og ropte på meg, og til slutt krøp jeg til korset og kjøpte boken. Det var en real bautastein av en bok, slik jeg liker dem, og plottet på baksideteksten virket lovende. Likevel vet jeg så godt at alle slike tekster er skrevet nettopp for å lokke, og den var jo dessuten på svensk. Et språk jeg behersker muntlig flytende per i dag, så også da, men som jeg enda hadde visse vansker å lese med god flyt og rytme, da det meste av min skrevne svensk foregikk i forumsprat.

Men jeg tok sjansen og kjøpte boken. Etter noen innledende kapitler der hjernen min vennet seg i rytmen å lese på svensk kom jeg inn i flyten og.. Historien grep meg. Jeg var ute av stand å legge fra meg boken og var nesten sint da det var på tide å se film.

Berettelsen er slik jeg elsker dem; Et snev av mystikk og overtro, litt overnaturligheter, gammel forntid og nåtid i to paralelle berettelser som møtes på slutten i et forrykende tempo som tar pusten fra meg. Jeg kan si at jeg elsket den temmelig fort, og det ble bare bedre. Slutten var for meg uventet, jeg så det ikke komme, og dette får meg bare til å elske berettelsen enda mer. At forfatteren er dyktig med ord og ikke skriver klinisk tørt hjelper absolutt på min opplevelse.

Jeg akter anskaffe fler bøker av denne forfatteren med tiden, men frem til da tror jeg at jeg skal dra denne frem fra  bokhylla igjen.

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.