Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Kristin / "Skriver du noe for tiden?"
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Kristin, Manus, Nona, Skrivekløe, Småprat

«Skriver du noe for tiden?»

fjærpennÅjada. Selv om jeg ikke sier så mye om skrivingen min her på bloggen hele tiden og konstant kan jeg love dere at jeg skriver.

Nona er et stadig pågående prosjekt, Kristin ligger hele tiden i halsgropa og murrer som en katt, og utover det skaper jeg hele tiden små korte fortellinger, automatskrift, dikt og annet morsomt jeg kanskje ikke deler med alle på nett hele tiden.

Jeg har blitt spurt om å skrive manus igjen, selv om jeg også har fått beskjed at det ikke er noe direkte hastverk med det da det ikke er noen filmprosjekt i absolutt nærmeste fremtid, så jeg snuser litt forsiktig på tekster jeg har liggende og ser om noen av disse kan utbroderes eller om de ikke passer seg for film. Det er jo tross alt slik; Ikke alt som skrives kan enkelt filmes.

Har jeg tro på at noen av tekstene mine er gode nok for en eventuell utgivelse?

Vel.. la meg si det slik: Det er ikke et enkelt spørsmål å svare på. Så mange mennesker har forklart for meg i detalj hvor dyktig jeg er på å skrive og formulere meg. Jeg vet jeg er god. Men «god» er ikke det samme som «super» og selv ikke «super» skulle være noen garanti for utgivelse. Alle forlag har et budsjett å holde, og en større del av det budsjettet er nok ofte satt av til de forfattere forlaget allerede har kontrakter med, og det er begrenset hvor mange nyutgivelser et forlag faktisk har råd med. Eller tid. Det er svært mange utrolig dyktige forfattere som må sitte på benken og vente på tur, uansett hvor fantastisk gode de er til å skrive. Det innser jeg.

Uansett.. om vi nå tillater en viss sand å ta opp plass på min blogg en liten stund igjen da.. om noen slik som Aune Sand kan gis ut, må det jo finnes gode sjanser også for meg. For i forhold til Aune Sand er jeg en fantastisk forfatter.

Jeg har også med munterhet merket meg at forlaget som ligger bak Aune Sands utgivelse passende nok heter… Champagnemus Forlag! Jøss! For et sammentreff? Et av Aunes favorittsynonymer for den kvinnelige sydstat er jo nettopp dette? Å, det var ikke et sammentreff? Vent litt, mener du at Aune Sand (sannsynligvis etter utallige avslag fra alle andre forlag med litt vett i ledelsen) laget sitt eget forlag og ble publisert likevel? Jaggu! 🙂
Men jommen er det slik! Forlaget er eid av Aune Sand. Og har en utgivelse så langt. Den neste blir vel neste gang Aune skriver en bok?;) Uansett var det dagens høyvannsmerke for min del, jeg lo ganske godt av dette!

Hvordan hans utgivelse nå enn henger sammen, og hvordan det nå blir med noen av mine forhåpninger til utgivelse også.. jeg har mange som står bak meg i troen på min penn. Jeg velger å tro at selv familie og venner ville vært litt måteholden med skryt og ros om jeg hadde vært i Aunes klasse når det gjelder skrivingen min. Så overveldende positiv kritikk jeg har fått på en hel del av det jeg har skrevet må jeg tro ett av to: Enten overdriver samtlige av mine venner og familiemedlemmer noe så inderlig for å være lojal mot meg…. eller de forteller sannheten bare en ørliten tanke mer i min favør enn det ville vært mot en villt fremmed nettopp fordi det er meg. Og jeg er frekk nok til å tro det er det siste 😉 For jeg er flink! Nemlig!

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.