Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Bokanmeldelser / Rita reflekerer over Heksemesteren - Bok 14 Frostens datter
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Bokanmeldelser

Rita reflekerer over Heksemesteren – Bok 14 Frostens datter

14frostensdatterMen nå begynner det virkelig å skje ting! De reiser til Skandinavia for å finne stranden som ikke fantes, og det ender med at de reiser mot Tiveden igjen.

På veien dit oppdages det at de har misforstått en tekst, og de endrer retning. De har uten å vite om det ordensbrødrene i hælene, men de får heldigvis ikke med seg at det er nytt reisemål.

Når de til slutt finner de legendariske portene viser det seg at dette er på området tilhørende en kvinne som kun kalles Frostens Datter av bygdefolket. Tilfeldigvis blir det Villemann som får i oppdrag å godsnakke med kvinnen så de kan få lov å oppsøke området. Forsiktig forsøker han å balansere mellom å si for mye og samtidig ikke lyve til denne iskalde, distansierte kvinnen som virker sur som en sitron, men både vi og han skjønner det er et selvforsvar og lurer fælt på hva hun har opplevd.

Mot all formodning blir de innvitert til å på på Marias gård, og i løpet av dagene som går får de vite hvorfor hun er så avstandstagende, hvorfor hun er så kald og hard i selvforsvar, og i typisk Heksemesterfamiliestil bryter de gjennom ispansret og finner den varme sårbare kvinnen hun egentlig er med hjelp av sin varme, omtanke, medmenneskelighet, helt til hun bryter sammen totalt og serverer hele den sørgelige suppa hun sitter i. Hun har to barn hun i desperasjon ga avkall på i skilsmissen i desperat håp at dette skulle få han til å komme tilbake til henne. Såklart vi.. jeg mener Villemann og familien stiller opp for å hjelpe! Bittelitt magi, og bittelitt overtalelse og vips så var den saken løst.

Problemet er bare.. de kan ikke ta seg frem til bergveggen. Det er stor og mektig magi i arbeide her, og alle som forsøker å nærme seg fryses til is. Maria viser seg å kunne mane og redder dem fra frosten. Familien ante ikke hun kunne slikt, men du og jeg som kjenner Margit vet om hennes kjærlighet til natumargien, svedjefinner og tilsvarende folk, vi er ikke overrasket!
Boken avsluttes med at magien brytes med et offer som ingen av oss er glade for, og det er en real cliffhanger som gjør at jeg fint kan glemme å sove tidlig som planlagt.

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.