Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Bokanmeldelser / Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket- Bok 20 Ravnens Vinger
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Bokanmeldelser

Rita reflekterer over Sagaen om Isfolket- Bok 20 Ravnens Vinger

20ravnensvingerJeg har alltid husket boken med et frydefullt grøss pga selve monsterhistorien i det hele. Og jeg blir egentlig ikke så skuffet denne gangen. Dette er skummelt!

Det irriterer meg bittelitt at de to franskmenene får så enorm plass helt i begynnelsen av boka. Og henvisningen til ravnens vinger, bokens tittel? Det hele kommer fra en av de som klarte å unnslippe lenge nok til å hoste frem Ravnens vinger før han døde. En kompis til meg resenserte denne boken for en del år siden og mente «for noe fjas. Om man klarer å få frem noe burde man vel kunne si noe vettigt. «hennes hår». «nicola» «unga fyrstinnan» eller nåt sånt men nä. «hej jag ligger här och dör men skall bara leka lite davinchikod först».
Jeg lo så jeg skrek når jeg leste det, og lo så jeg skrek når jeg leste det på nytt nå. Hun har jo rett! Hva er nå dette for noe idioti, Margit? Seriøst? Kunne du ikke funnet på noe sannsynlig fyren krakser frem som sine siste ord? I stedet, midt i panikk og dødsangst, hoster fyren frem noe fjas.

Men om vi nå kommer oss videre fra dette synes jeg boken er ulidelig spennende, tross den store plassen to intetsigende franskmenn tar. Jeg liker veldig godt dette med at alrunen lar Heike se sannheten og hvordan de andre ser blendeverket, og takket være historien med franskmenene vet vi godt at det ikke er så enkelt å omgås med fyrstinnene Fedora og Nicola. Overhode ikke ufarlig heller, og selv om jeg leser boken for fjørtende gang kryper spenningen inn. Ååå som jeg savner opplevelsen å lese denne boken for første gang! Jeg var jo ung tenåring da, og gjett om jeg tygget negler i spenningen den gang?

Jeg har alltid likt fjasingen til Sol, hvordan hun nebber med Anciol mens hun ligger i kisten, men det smaker ikke like godt denne gangen. Jeg vet ikke hvorfor, kanskje litt malplassert? Men jeg har alltid vært for galgenhumor selv, og fjaset i de mest utrolige situasjoner selv. Kanskje ikke alltid like passende. I denne boken holder Margit seg ganske bra på matta med belæringer om kongerekker, og syr det ganske smidig inn i historien som fyrstinne Fedora som viser rundt i borgen og skryter. Det kan jeg like. Vi får vite litt smådrypp her og der som faktisk stimulerer min egen naturlige læretrang og nysgjerrighet nok til at jeg vil søke dem opp i historien og lese mer om de helt på egen hånd.

Alt i alt, boken er svært spennende. Jeg liker den veldig godt, den er nesten like bra som nummer 19, og kommer høyt på lista for min del. Margit er i sitt ess når hun skriver denne boken, og selv om historien med Anciol og håret hennes nok er lånt fra en japansk historie synes jeg det passer svært godt inn her. Enda bedre blir det jo for at det er min kjæreste Heike som er med. Jeg tror jeg skal gifte meg med han. Han må bare dra en «take on me» og krabbe ut av boka først. Tror jeg skulle få ett forklaringsproblem til J riktignok men hei; Om Heike kan klare å krabbe ut av boka lys levende skal jeg nok finne på en god forklaring.

Neste bok!

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.