Nina

Nina

Nina er min yngste skapelse men var den første til å bli publisert i filmform! Novelle og film for barn.

Les mer
Nona

Nona

Nona er mitt eldste arbeide. Jeg har hatt følge med henne i mange år, og håper jeg en dag får publisert henne. Nona er en fortelling innen sjangeren Fantacy, der jeg har frie tøyler og selv skaper min egen verden

Les mer
Kristin

Kristin

Kristin har jeg arbeidet med i rykk og napp. Hun er en krevende jente, fordi hun ikke har rot i Fantasy-miljøet. Pga dette krever det at jeg gjør min jobb med bakgrunnshistorien

Les mer
Homepage / Bokanmeldelser / Rita reflekterer over Sagaen om isfolket - Bok 21 Djevelkløften
Blomster paa graven av Jonas Lie Stenen av Olaf Bull Synnøves sang av Bjørnstjerne Bjørnson Jeg har sett BBC Miniserie Anna Karenina fra 1977 Litteraturens betydelse Jeg har lest En reise til jordens indre av Jules Verne. Jeg har lest Kong Salomons Miner av H. Rider Haggard Jeg har lest Nilens Dronning av H. Rider Haggard. Jeg har lest Dødsgrottene ved Kôr av H. Rider Haggard Jeg har lest Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe Jeg har lest Agnes Cecilia – En selsom historie av Maria Gripe Jeg har lest Skygge-gjemsel av Maria Gripe Jeg har lest Skyggenes barn av Maria Gripe Jeg har lest …Og de hvite skyggene i skogen av Maria Gripe Jeg har lest Skyggen over Steinbenken av Maria Gripe Jeg har lest Ravnejenta av Torill Thorstad Hauger En lang vinter gir seg. Rita reflekterer over «Det angår også deg» av Arnold Jacoby og Herman Sachnowitz Automatskrift. Automatskrift fra 2013 Yes. Skjerp dere! SKJERP DERE! Hvil i fred, Jahn. Takk for musikken. Shakespeare er fortsatt en innspirasjon Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Automatskrift Virginia Woolf Quote Godt sagt Jeg har begynt med Bullet journal Jeg har lest Robinson Crusoe av Daniel Defoe…igjen! Språk er facinerende Jeg har lest Anna Karenina av Leo Tolstoy Når man er historie-nerd : Yuki-onna Ikke alle skjønnheter har en penn Sannheten bakom «Solens sønn og Månens datter» Gratulerer med morsdagen! En replengdes avstand Hva vil jeg oppnå med å skrive? Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del fire Beskyttet: Kezan og Prinsen – Del tre Gjenreisningen av Finnmark Ingen ord Om å få en «eureka» opplevelse mens man skriver Beskyttet: Kezan og Prinsen del 2 Beskyttet: Kezan og Prinsen revidert, del 1 The Dark Crystal Dette fenomenet som kalles skrivetørke Når «legender» går i tusen knas Kezan og Prinsen Hvil i fred, Margit Musikk til inspirasjon Automatskrift Automatskrift Vi har mistet Minken Fosheim Jeg har lest Anne Franks dagbok..igjen. Dagens bok-craving If I Can Stop One Heart From Breaking – Dagens dikt Sommerlesning – er du med? Jeg har lest Stormens Vandrer av Dan Hörning Noen dager elsker man kjæresten sin mer enn andre dager. John Michelet er død Jeg har lest Svärdspel i Hadarlon av Dan Hörning En Hustavle Sagaen om Isfolket – Podden del 23..og en halv?! Sagaen om Isfolket – Podden del 23 Sagaen om Isfolket – Podden del 22 Sagaen om Isfolket – Podden del 21 Sagaen om Isfolket – Podcast del 20 Podcasten så langt Sagaen om Isfolket – Podden del 19 Sagaen om Isfolket – Podden del 18 Sagaen om Isfolket – Podcast del 17 Sagaen om Isfolket – Podcast del 16 Bokgasmisk! Sagaen om Isfolket – Podden del 15 Sagaen om Isfolket – Podden del 14 Sagaen om Isfolket – Podden del 13 Sagaen om Isfolket – Podden del 12 Sagaen om Isfolket – Podden del 11 True story Sagaen om Isfolket – Podden. Del 10 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 9 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 8 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 7 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 6 Sagaen om Isfolket – Podden. Del fem Sagaen om Isfolket. Podden, del fire Sagaen om Isfolket – Podden. Del tre Sagaen om Isfolket – Podden. Del 2 Sagaen om Isfolket – Podden. Del 1 På lista over lesestoff Lang vei tilbake På ønskelista Når glorien falmer Biblioteket i Ljusdal endelig åpent igjen!

Bokanmeldelser

Rita reflekterer over Sagaen om isfolket – Bok 21 Djevelkløften

21djevelkløftenDjevelkløften har alltid vært for meg litt av en fyllnadsbok skjønt Heike er med. Jeg har i grunnen aldri helt fått smaken for boka, til det er den for full av ytterligheter.

Omtrent alle personene foruten Heike og Arv er ekstremiteter. Pøbelpredikanten Karl, hans hustru Ebba er vel ikke direkte en ekstremitet men likevel grøsser jeg av henne, Gunilla selv kan jeg egentlig ikke fordra.. ja det fortsetter slik hele veien. Erland er en karakteristikk av Klaus og Jesper og jeg kan ikke fordra det. Hvorfor må Margit gjenbruke sine personligheter i stedet for å skape nye? Vi har Sol og Villemo som kommer igjen og igjen i personligheter, bare med nye navn, og nå også da Klaus og Jesper. At barn og familiemedlemmer ligner på hverandre av personlighet og utseende er vel en sak, men Erland i Backa er jo ikke i slekt engang og likevel helt prikk lik.

Når Heike endelig kommer inn i bildet blir jeg ganske glad. Boka får et kraftig oppsving her, men jeg irriterer meg litt over alle de isfolksskjebner vi plutselig ikke får høre et døft om noe sted. Tidligere har vi fått bøker om omtrent alle isfolksmedlemmer og alt det intetsigende de opplever og brått er det virkelig ordentlige saker som ignoreres. Arv, hans hustru og hennes død, barnas forsvinnelse, alt dette får vi på lik linje med Heike oppdage av oss selv. Bare sånn uten videre.

Derimot liker jeg at Heike omtrent rir på kryss og tvers for å finne frem til Arv Grip, og at han virkelig må spørre seg frem i stedet for å bokstavlig talt bare ramle over dem. Det gjør det svært troverdig.

Hele historien med djevelkløfta synes jeg bare er tam. Folk unngår den og snakker om djevler, men ikke om presten trasker opp for å rense opp i skitten. Hva er dette for noe? Prestene som ivrig løper for å fikse opp i ting normalt plutselig holder seg unna? Tullsnakk. Og så kaster Erland seg hodestups over dette, alle andre kommer til unnsetning, noen får noen kuler og blåmerker, en eller to dør og så er alt i orden. Jaha. Det syns jeg gikk for enkelt unna.

Og Heike? Snille godmodige Heike stormer brått inn til Karl, skrangler ut av han sannheten om Gunilla, og fyren dør av hjerteinfarkt. Og Heike? Han kniser litt rødmende av rosen at man fant sannheten, etter sine kvaler om å bruke utseendet sitt mot noen virker det ikke som det går så mye inn på han at han har skremt en fyr til døde.

Nei, jeg kan ikke si denne boken havner på top 15, selv om historien sikkert er spennende nok egentlig. Den holder rett og slett ikke mål.

2 Comments

Post a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.